Gå til sidens hovedinnhold

Intakte økosystemer er i alles interesse

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Arnt Orskaug skriver i sitt leserinnlegg tirsdag 26. april at Lågendeltaets venner tydeligvis vil ha naturreservatet for seg selv og at dette er vår interressekamp i kampen mot ny trasé gjennom Lågendelta naturreservat. Hva skal vi si? Det er tydeligvis stor avstand mellom oss og han om hvordan vi ser på kampen for vernet natur. Vi kan leve med ulike syn, men det er lite hyggelig når Orskaug betviler vårt ærlige engasjement.

I vårt engasjement gir vi uttrykk for en bekymring for samfunnets behandling av en natur som vi er endel av og som vi er helt avhengig av. Vi forlanger og forventer måtehold. Når selv vernet natur ikke setter en stopper for ekspansjon og bruk av areal, blir vi alvorlig fortvilet. Er det ingen grenser for menneskenes grådighet?

Dette er vårt utgangspunkt for å kjempe for Lågendeltaet naturreservat - hverken mer eller mindre. Uenighet tåler vi, men vi forventer alminnelig redelighet i debatten.

Torbjørn Dahl og Ingvild Christensen, Lågendeltaets venner