Gå til sidens hovedinnhold

Intravenøs hjelp til små og mellomstore bedrifter

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Raske, effektive og målrettede tiltak må omgående på plass for små og mellomstore bedrifter i Norge. I dag har vi ca 140 000 bedrifter med 1 til 10 ansatte, dette er bedrifter som er selve drivhjulet i norsk næringsliv. Deres virksomhet og inntektsskapende arbeid har mer eller mindre stoppet helt opp.

Selv om de ansatte er permittert løper faste utgifter som husleie, IT og leasingkostnader, lån og renter. Dette tapper raskt bedriftene for likvide midler når utfaktureringen stopper. Derfor er det så viktig å få gitt disse bedriftene «intravenøs» hjelp omgående. Om det ikke skjer vil det komme en bølge med konkurser med påfølgende arbeidsledighet, og det er stor forskjell på å være permitert en periode og det å miste jobben grunnet konkurs. Vi må sikre at det er en levende bedrift som står og venter på de ansatte etter en nasjonal karantenedugnad og etter vi har overvunnet Koronaviruset.

Det må nå omgående komme en nasjonal finansiert pakke som administreres lokalt og som uten byråkrati kommer bedriftene til gode. Vi trenger et «NAV» for næringslivet som får satt «intravenøst» næring direkte inni bedriftene. Det er å de kan reddes og hjelpes av fellesskapet.

Geir Bjørke, Lillehammer, kommunestyrer. (Ap)