En sterk og fortjent seier

Tomi Pöllänen tegnet seg ikke på scoringslisten søndag, men fikk utdelt prisen for Get-Ligaens beste spiller i desember, etter seieren over Manglerud Star søndag

Tomi Pöllänen tegnet seg ikke på scoringslisten søndag, men fikk utdelt prisen for Get-Ligaens beste spiller i desember, etter seieren over Manglerud Star søndag Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Lillehammer jobbet meget bra og vant en sterk seier over Manglerud Star i Oslo søndag

DEL

Manglerud Star vs. Lillehammer I.K.  Manglerudhallen: Manglerud Star-Lillehammer 1-4 (0-1) (1-1) (0-2)

Lillehammer tok en en sterk borteseier da overraskelseslaget Manglerud Star ble slått søndag. Lillehammerspillerne viste fra første dropp at denne kampen skulle vinnes. De jobbet knallhardt og ble belønnet for det. Selv om de fikk det tøft i den andre perioden da det haglet med utvisninger, ga Lillehammerspillerene seg aldri. De ledet med ett mål før den siste perioden, og der sikret de seieren med to nye scoringer. Kaptein Stefan Sjödin gikk i front og spilte en meget god kamp. I tillegg til to nye scoringer, jobbet han som en helt kampen gjennom og fikk med seg hele laget. Nå står to hjemmekamper mot Vålerenga på programmet for Lillehammers del. Det kan bli moro for et Lillehammerlag som har funnet igjen formen.

Tredje periode

Det var spennende når den tredje perioden startet, men det var lett å se at Lillehammerspillerne skulle gjøre den jobben som behøvdes for å vinne. De jobbet knallhardt og holdt vertene unna. Lillehammer økte ledelsen etter drøyt seks minutter da Stefan Sjödin scoret sitt fjerde mål på to kamper. Etter det prøvde hjemmelaget å sette Lillehammer under press, men kom ikke til veldig mange sjanser. Lillehammer forsvarte seg meget godt, og det var bare et spørsmål om når kontringssjansen kom. Den kom da Lillehammer spilte i undertall. Fredrik Abrahamsson fikk en sjanse i en duell. Den vant han på farten og kom alene med keeper. Abrahamsson ble hindret så mye at det ble tildelt straffeslag. Straffen tok han selv, og satte puckem kaldt og rolig helt oppe i krysset. Da var det meste gjort, og Lillehammer kunne kontrollere kampen ut.

Skuddstatistikk: Manglerud Star 9 Lillehammer 7 Utv: Manglerud Star 16 min Lillehammer 4 min.

60:00 Slutt.

58:30 Manglerud Stars spiller nr 58 Martin W. Ytterstad utvises 2 min for slashing.

56:14 Lillehammer har fullt lag.

56:01 Mål! 1-4!! Fredrik Abrahamsson setter pucken helt oppe i krysset. Det var Abrahamsson som ble hindret og som førte til straffen.

56:01 Lillehammer tildeles straffeslag.

54:13 Lillehammers spiller nr 12 Tim Konsorada utvises 2 min for hekting.

53:50 Hjemmelaget prøver å komme tilbake, men Lillehammer forsvarer seg bra. Lillehammer kommer til å få flere sjanser på kontringer etterhvert.

50:15 Lillehammer har fullt lag.

48:15 Lillehammers spiller nr 46 Christian Saxrud utvises 2 min for tripping.

46:35 Mål! 1-3 Lillehammer scorer ved spiller nr 14 Stefan Sjödin assistert av spiller nr 6 Andreas Martinsen. Martinsen setter stor fart i en kontring. Han mister pucken på en finte, men bak kommer Sjödin som plukker opp pucken. Sjödin skyter og Martinsen gjør en god jobb for å forstyrre keeper. Det er nok til at skuddet går rett i mål.

45:38 Manglerud Star har fullt lag.

43:38 Manglerud Stars spiller nr 23 Jonas Moen utvises 2 pluss 10 min for takling bakfra.

41:30 Det er Tomas L. Trondsen som har tatt plassen til Simen Saxrud i tredjefemmeren.

40:01 Perioden er i gang.

Andre periode

Dette ble en periode der Lillehammer måtte spille mye i undertall etter at de tidlig økte sin ledelse, da Stein Tore Bakken scoret. Lillehammer forsvarte seg godt i undertall og slapp ikke vertene til så mange sjanser. Men etter en rekke utvisninger der Simen Saxrud ble sendt i dusjen etter en hard takling, måtte Lillehammer spille lenge med to mann mindre på isen. De forsvarte seg veldig godt lenge, men så sprakk det. Etter et skudd ble pucken liggende fri på motsatt stolpe av spillet. Der stod Dave Bonk som fikk en enkel jobb med å score. Det ble ikke mye spill med fem spillere fra hvert lag på isen, men den tiden det ble det, har Lillehammer vært klart best.

Skuddstatistikk: Manglerud Star 11 Lillehammer 12 Utv: Manglerud Star 6 min Lillehammer 33 min.

40:00 Pause.

38:47 Vi spiller fem mot fem i Manglerudhallen!!

37:35 Manglerud Star har fullt lag.

36:47 Lillehammers spiller nr 44 Stein Tore Bakken utvises 2 min for interference.

35:35 Manglerud Stars spiller nr 61 Richard Resvoll utvises 2 min for interference.

33:10 Mål! 1-2 Manglerud Star scorer ved spillr nr 15 Dave Bonk assistert av spiller nr 14 Justin Boström og nr 55 Martin Hansen. Lillehammer stod lenge i mot med to spillere mindre på isen, men til slutt ble pucken liggende fri foran mål, og Bonk fikk en lett jobb med å score.

32:47 Lillehammer får tilbake en av sine utviste spillere.

31:59 Lillehammers spiller nr 14 Stefan Sjödin utvises 2 min for slashing.

31:51 Lillehammer får tilbake en av sine utviste spillere.

30:47 Lillehammers spiller nr 26 Joakim Eidsæther utvises 2 min for hekting. Hjemmelaget skal spille fem mot tre i ett minutt.

28:52 Manglerud Star har fullt lag.

26:51 Manglerud Stars spiller nr 77 Scotty Balan utvises 2 min for roughing.

26:51 Manglerud Stars spiller nr 51 Casper Santanen utvises 2 min for hekting.

26:51 Lillehammers spiller nr 46 Christian Saxrud utvises 2 min for roughing.

26:51 Lillehammers spiller nr 8 Simen Saxrud utvises 5 pluss 20 min for takling mot hode/nakke.

26:51 Litt kalabalik i Manglerudhallen etter en hard takling fra Simen Saxrud bak vertenes mål.

23: 30 Manglerud Star med stor sjanse, men Dave Bonk skyter utenfor alene med Alexander Bergh.

23:13 Lillehammer har fullt lag.

21:34 Manglerud Star har fullt lag.

21:28 Mål! 0-2 Lillehammer scorer ved spiller nr 44 Stein Tore Bakken assistert av spiller nr 23 Fredrik Abrahamsson. Abrahamsson skyter og returen går ut til Bakken som kliner til på direkten og scorer.

21:13 Lillehammers spiller nr 4 Darrell Hay utvises 2 min for interference.

20:24 Manglerud Star får tilbake en av sine spillere. Lillehammer med stor sjanse.

20:01 Perioden er i gang.

Første periode

En solid periode av Lillehammer der det lyste innsatsvilje fra første dropp. Lillehammer skapte det som ble skapt de første minuttene. Så fikk Lillehammer tre strake utvisninger på rad og måtte forsvare seg. Det gjorde de bra, og med unntak av et par sjanser til hjemmelaget, var Lillehammer nærmest scoring også da de spilte i undertall. Stefan Sjödin skjøt i stolpen på en kontring. Lillehammer tok også ledelsen på en kontring da Fredrik Abrahamsson fikk tak i pucken i egen sone. Han slapp pucken til Stefan Sjödin som kom litt skrått på mål. Da valgte Sjödin å lempe et backhandskudd på mål. Det var nok for pucken lurte seg mellom bena på hjemmelagets keeper. Mot Slutten var det hjemmelaget som fikk ett par spillere utvist. Det betyr at Lillehammer starter den andre perioden i overtall. Først skal de spille fem mot tre i 24 sekunder.

Skuddstatistikk: Manglerud Star 9 Lillehammer 17 Utv: Manglerud Star 4 min Lillehammer 16 min.

20:00 Pause.

19:34 Manglerud Stars nr 4 Nicklas Wicklund utvises 2 min for interference.

18:24 Manglerud Stars spiller nr 16 Christoffer Heiberg utvises 2 min for interference.

16:20 Mål! 0-1 Lillehammer scorer ved spiller nr 14 Stefan Sjödin assistert av spiller nr 23 Fredrik Abrahamsson. Lillehammer kontrer ved Abrahamsson som slipper pucken til Sjödin. Sjödin legger en backhand inn på mål mellom bena på hjemmelagets keeper. Det var nok for at gjestene skulle ta ledelsen.

11:04 Lillehammer har fullt lag. Bra undertallspill av Lillehammer så langt i dag.

09:20 Stor sjanse til hjemmelaget, men pucken sklir like utenfor.

09:04 Lillehammers spiller nr 26 Joakim Eidsæther utvises 2 pluss 10 min for takling bakfra. Scotty Balan snur ryggen til en ikke alt for hard takling. Den store spilleren faller veldig lett.

08:25 Lillehammer har fullt lag.

06:25 Lillehammers spiller nr 14 Stefan Sjödin utvises 2 min for interference. Sjödin blir rasende. Det kan bety at den var tvilsom.

04:28 Bra undertall av Lillehammer. Vetene er ikke nær scoring, mens Lillehammer var veldig nære.

04:28 Lillehammer har fullt lag.

02:40 Stefan Sjödin er veldig nær ved å score i undertall. Skuddet går klokkerent i stolpen.

02:28 Lillehammers spiller nr 29 Stian Høygård utvises 2 min for interference.

02:26 Lillehammer starter kampen med fire rekker.

00:00 Kampen er i gang.

Lillehammer starter i dag med samme lag som startet mot Stavanger på torsdag, med ett unntak. Alexander Bergh starter i mål i stedet for Tommy Johansen.

Dagens hoveddommer er Petter Hegle.

Artikkeltags