Skandaledømming ødela

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Når det gjelder kamputfallet i Kristins Hall i går, noe få brydde seg om der og da, så tapte L.I.K. 2-4. Alt handlet om dommer Haglund, og det er lenge siden sist vi minnes at det sto L.I.K.-supportere igjen utenfor Kristins Hall og ønsket å snakke med dommeren. I midtperioden presterte mr. Haglund å påføre L.I.K. 55 utvisningsminutter.

Det er viktig å understreke at mange av minuttene var greie nok.

Problemet var at dommeren konsekvent i denne perioden lot spillerne fra Stavanger gjøre hva som helst uten at han viste antydning til å løfte armen. Dessverre har vi ikke plass til å ramse opp alt han overså, men vi kan heller si det slik: Etter kampslutt måtte L.I.K.-spillerne ha kølapp til lege Ole Fosse for å bli sydd og behandlet.

- Aldri opplevd maken

Haglunds opptreden må få konsekvenser, og vi ser det som en selvfølge at kampens dommersensor sørger for at dommeren opplever det samme som en spiller som ikke presterer som forventet -nemlig å bli satt på benken.

- Jeg har selv dømt i eliteserien i 15 år, makan til den dømmingen jeg så her i dag har jeg aldri opplevd. Slik dømming gir frustrasjoner og vi kan ikke ha det slik, sa Lars-Arve Kronborg, sportslig leder i L.I.K.

- Jeg er imponert over måten våre spillere klarte å holde hodet kaldt. Det burde de vært premiert for. Innsatsen de la i kampen de siste 40 minutter oser det respekt av. Jeg fikk nesten tårer i øynene da jeg satt å så hvordan våre spillere sto opp. De jobbet og slet i undertall. De ga alt for klubben sin, og i dag tror jeg de drøye 1300 tilskuerne forsto hvorfor vi tapte kampen. Det var ikke på grunn av mangel på innsats, for å si det slik, sa Kronborg, før han understreket: - Dette sies ikke av en dårlig taper, men av en som er glad i hockeysporten. Slik vi opplevde i Kristins Hall kan vi bare ikke ha det, for da blir norsk hockey ødelagt, understreket Kronborg.

LES OGSÅ: Kampen minutt for minutt

- Hva kan jeg si...?

L.I.K.s lagkaptein Stefan Sjödin var en av dem som haltet rundt i L.I.K.-garderoben med ispose etter kampslutt. Han så oppgitt ut der han sto. - Jeg må vel være forsiktig å si noe om dommeren, for det er vel ikke lov, det, sa Sjödin, før han etter noen sekunder i tenkeboksen kom med denne oppsummeringen: - Jeg har spilt hockey i mange år. Både i Norge og Sverige, men aldri opplevd makan. Det er mye jeg kan si, men velger å holde det meste for meg selv, sa Sjödin før han la til:

- Dommerne er en del av hockeyfamilien, og jeg mener at det å ha en dialog med dommeren i min rolle som kaptein burde være en selvfølge. Det nyttet ikke i dag, og slikt gjør meg frustrert, sa Sjödin. - Når det gjelder kampen er det ikke mye å si annet enn at vi stampet i motbakke og prøvde hele veien. Jeg er imponert over hvordan samtlige spillere jobbet. Jeg må si det gjorde ekstra godt å få den støtten vi fikk fra tribunen. Dessverre klarte vi ikke å gi dem seier tilbake. Jeg velger likevel å tro at det er ikke mange som vender oss ryggen etter det som skjedde i kveld, sa Sjödin.

- Dømte det jeg så

Dommer Haglund holdt garderobedøra stengt ekstra lenge etter gårsdagens kamp, da han først åpnet den og ble spurt om hva han synes om egen innsats i kveldens kamp svarte han slik: - Jeg dømte det jeg så. Vi var tre dommere, så det var seks øyene her ute som dømte for det vi mente var korrekt. Dermed ble det som det ble, sa altså dommer Haglund, uten å kommentere dette ytterligere. Heldigvis var det dommersensor til stede på dette oppgjøret, og han har en jobb å gjøre etter det som skjedde. Her var det mye å gripe fatt i. Her er det ikke frustrasjonen i L.I.K.-leiren som bør straffes. Her må de som sørget for frustrasjonen straffes. Det var ikke Stavanger Oilers spillerne, for å si det slik. Flere av L.I.K.-spillerne var overrasket over uttalelser dommeren hadde kommet med underveis.

Artikkeltags