Akkurat nå: Stjernen-spillerne innkalt til hastemøte i Stjernehallen

Møte: Bak lukkede dører satt Stjernen-spillerne i møte tirdag ettermiddag. (Foto: Joakim Simensen)

Møte: Bak lukkede dører satt Stjernen-spillerne i møte tirdag ettermiddag. (Foto: Joakim Simensen)

Artikkelen er over 1 år gammel

- Vi har akkurat hatt en fin trening. Hva som skal sies og gjøres nå, det vet jeg rett og slett ikke.

DEL

[Fredrikstad Blad:] Det sa Stjernen-kaptein Michael Eskesen til Fredriksstad Blad rett før klokken 17.00 i ettermiddag. Da var kapteinen på vei inn i et møte som etter hva Fredriksstad Blad forstår ble berammet på kort varsel. Samtlige spillere deltok på møtet.

- Hva vil skje her inne nå?

- Det vet jeg ikke. Det er sportssjefen og styret som har innkalt til dette møtet. Vi har akkurat hatt en fin trening, men resultatene på isen den siste tiden har jo som alle ser ikke vært bra så jeg antar at dette møtet er et resultat av det, svarte Eskesen.

Trenersparking - et ikke-tema

Lørdag gikk Stjernen på en ny nestestyver borte mot Vålerenga. Etter 60 tamme minutter på isen lukket Stjernen-spillerne garderobedøren i Furuset Forum. I drøyt 20 minutter.

- Har dere fortsatt tillit til Leif Strömberg?

- Ja. Det er mitt klare inntrykk. Det sa jeg også klart ifra om på lørdag. Ingenting har endret seg i helgen, svarer Eskesen kontant.

- Man snakker mye om spillesystem og slikt. Til syvende og sist er det vi på isen som skal prestere og det er også lov for oss å tenke litt utenfor boksen. Det er lov for å gjøre interne avtaler - gjøre hverandre gode, men i bunn og grunn må vi ha en krigersk innsats i bunn, fortsetter Stjerenn-kapteinen.

Eskesen avviser at et trenerskifte er tema i Stjernen-garderoben.

- Det er ikke noe vi snakker om i alle fall. Hva man tenker i toppledelsen får du ta med dem.

- Det virker som om dere spillerne tar mesteparten av ansvaret for at dere ligger der dere ligger, og ikke minst fremstår så svakt som man har gjort i enkelte kamper?

- Absolutt. 

- Hvordan er stemningen i Stjernen-garderoben om dagen?

- Vi er naturligvis deppa. De svake resultatene går inn på oss og vi merker at vi er langt unna motstanderne i enkelte kamper.

Blitt nullet i ni

Da Fredriksstad Blad snakket med sportssjef Rune Gulliksen

– Det er naturlig at spillerne ønsker en prat etter å ha spilt slik man gjorde på lørdag. De kjente nok at det var nødvendig, sier Gulliksen til Fredriksstad Blad dagen etter tapet i Furuset Forum.

- Har du et inntrykk av at spillerne fortsatt har tillit til trener Leif Strömberg?

- Ja. Men når vi er der vi er - og har prestert som vi har gjort - må vi snu samtlige stener. Vi har spilt 23 matcher og har blitt nullet i ni av dem. I tillegg har ikke prestasjonene vært gode nok. Det nytter ikke å bortforklare dette, sa Gulliksen bestemt.

Han legger ikke skjul på at klubben er svært misfornøyd med årets sesong så langt.

- Ser vi på totalen så har ikke den vært bra nok. Vi snakker mye om fremgang i Stjernen, og da må vi også kunne se det. Dette holder ikke. Vi har også et ansvar overfor supporterne våre og sponsorene, sa Gulliksen.

Skrekkelige tall

Stjernen har tapt samtlige tolv bortekamper så langt denne sesongen, og er det laget i eliteserien med svakest statistikk. Målforskjellen på fremmed is er på svake 11-49. Stjernen scorer altså under ett mål i snitt på bortebane, og slipper inn litt over fire mål i snitt per bortekamp.

Artikkeltags