I GD 4. juli kan jeg lese at dere søker etter en «kolossalt god sportsjournalist» og attpåtil i full stilling!
Kan dere ansette noen kolossalt frakke kulturjournalister også?

Ja, dere har allerede mange veldig flinke journalister som strekker seg så langt de kan, men vi trenger enda flere!
Det skjer så mye bra og variert på kulturfronten her i distriktet og vi som arrangerer og holder på trenger all den hjelp vi kan få for å bli sett og hørt og lest om. Og GD er en viktig kanal for å nå ut bredt!

Ved å støtte opp om arrangement, fortelle om alt fra konserter med profesjonelle utøvere, til lokale lag som setter opp teaterstykker, er dere med på å holde liv i det lokale kulturlivet. For vi trenger publikum!

Vi trenger at noen sier at dette skjer og vi trenger at noen kommer på premiere/konserten/utstillingen og skriver noen ord om hva vi gjorde. Vi forventer ikke udelt positiv omtale. Dere må gjerne være kritiske og mene at vi skulle øvd mer, men vi vil så gjerne at noen skal se det vi har jobbet med og mot. At noen kan fortelle andre om det, slik at folk blir nysgjerrige og vil komme på våre arrangementer for å se og høre selv. Som små arrangør har ikke vi de store budsjettene å bruke på PR. Vi klarer ikke konkurrere mot de store arrangørene som kan kjøpe seg en side med reklame i lørdagsavisa. Vi er avhengig av gode journalister som tar seg tid, og ikke minst har tid, til å sitte på våre arrangementer og mene noe om det i avisa etterpå.

Kan dere svare på dette? Hvorfor har dere lagt ned kulturredaksjonen? Hvorfor settes det ikke av tid og arbeid til å fortelle om arrangement, gi forhåndsomtale, skrive en anmeldelse? Hvorfor ser dere ikke viktigheten av at kulturlivet blir løftet opp og fram? Og hvorfor dekkes mange kulturarrangement kun med «Se hvem som var der-artikler»?
Når det først er sendt en fotograf dit for å ta disse bildene, kan det ikke stilles krav til at samme person sier noe om hvem som spilte, hva som ble presentert, og var det bra? Eller som dere krever av den nye sportsjournalisten; « ... ha nyheitsteft, skrive presist, blomstrande og korrekt ...»

Å ikke gjøre det blir som å referere fra en fotballkamp uten å gidde å si hvem som vant, bare vise bilder av publikum.

Den nye sportsjournalisten skal få skrive om «idrettsutøvere i verdenstoppen» som bor i vårt distrikt og «småstjerner rundt omkring i idrettslag i hele regionen» ifølge utlysningsteksten.
Vi har også utøvere i verdensklassen og en drøss av småstjerner som trenger hjelp til å bli løftet opp og fram.

Når kulturlivet blomstrer er det mye annet godt i et lokalsamfunn som også blomstrer.

På vegne av mange,

Granlien Camilla, musiker, Lillehammer
Anne Mari Skjærvik
Olaug Furusæter
Åshild Alette Haugstad
Bjørn R. Jørgensen
Jakob Lund Paulsen
Berit Hvoslef Dahl
Kari Mølstad
Vilde Kamfjord
Rolv Olav Eide
Øivind Pedersen
Kirsti Lier Ramberg, Lillehammer spel og dansarlag
Thea K. Eriksen
Jertru Torsdotter Stallvik
Bjørn Sigurd Glorvigen
Helena Klarén
Henrik Slåen
Cecilie Owren
Eline Holbø
Linda Selma Brandal
Trond Eklund Johansen
Vivian Haverstadløkken
Edin
Johan Høyer
Silje Karisdotter Fossmo
Thor-Arne Moen
Mari Skeie Ljones
Kristin Sevaldsen
Amund Aasgaard
Louise Bothner-By