Ja til flere yrkesgrupper inn i skolen!

- Elevene trenger et godt lag rundt seg med helsesykepleier, spesialpedagoger, miljøarbeidere, psykologer og andre fagfolk  ...

- Elevene trenger et godt lag rundt seg med helsesykepleier, spesialpedagoger, miljøarbeidere, psykologer og andre fagfolk ... Foto:

Av
DEL

leserinnlegg

Sør-Fron Arbeiderparti vil arbeide for å få flere yrkesgrupper inn i skolen. Vi ser en stadig mer krevende skolehverdag der mange behov skal dekkes, og til nå har dette vært lærerne sin oppgave. Elevene er på skolen for å lære, og for at de skal lære mest mulig, trenger de lærere som kan bruke all sin tid på elevenes læring.

Elever med lærevansker, adferdsvansker, psykiske problemer eller andre utfordringer, vil trenge mer hjelp for å lære enn andre elever. Det er helt tydelig at elevene trenger et godt lag rundt seg med helsesykepleier, spesialpedagoger, miljøarbeidere, psykologer og andre fagfolk jobber sammen med lærerne. Flere ansatte fra andre yrkesgrupper trengs, ikke bare for at lærerne skal få gjort jobben sin skikkelig, men fordi mange elever har behov for hjelp fra andre yrkesgrupper med en annen kompetanse enn det lærere har.

Hvert femte barn I skolen trenger spesiell oppfølging for å lykkes med det skolefaglige eller med sin sosiale kompetanse, eller begge deler. 15-20 prosent av barn og unge mellom 3-18 år har psykiske lidelser som angst, depresjon eller adferdsforstyrrelser. 42 prosent av elevene som faller ut av videregående sier at den viktigste årsaken var forhold utenfor skolen, og en femtedel av disse igjen forklarer frafallet med psykiske problemer. Det er viktig at vi fanger opp også denne gruppen elever og gir de et så godt tilbud som overhode mulig.

Sør-Fron Arbeiderparti ønsker disse yrkesgruppene velkommen inn i skolen – vi ønsker levende bygder der alle har like muligheter til å mestre og lykkes!


Hege Bjørkli, Sør-Fron Ap

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags