Ulveklager på Østlandet avvist av rovviltnemndene

Rovviltnemndene på Østlandet avviste samtlige klager på fellingstillatelser på ulv for den kommende jaktsesongen. Nå må departementet avgjøre saken. Bildet viser en ulv skutt på Toten i sommer. Foto: Statens naturoppsyn / NTB scanpix

Rovviltnemndene på Østlandet avviste samtlige klager på fellingstillatelser på ulv for den kommende jaktsesongen. Nå må departementet avgjøre saken. Bildet viser en ulv skutt på Toten i sommer. Foto: Statens naturoppsyn / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Rovviltnemndene for Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark avviste alle klagene som er kommet på fellingstillatelsene for ulvejakta til vinteren.

Nemndene hadde et felles møte onsdag, der til sammen 19 klager ble behandlet. Flertallet av nemndmedlemmene avviste samtlige klager.

Nemndene har gitt fellingstillatelse på tre kull med ynglinger innenfor ulvesonen: Julussaflokken, Osdalsflokken og Slettåsflokken. Den siste er en såkalt grenseflokk, og det er dermed bare halvparten av ynglingene som teller med.

Nemndene vet ikke hvor mange ynglinger som er i kullene, men det anslås at hvert kull er på åtte ulver.

Nemndene avviste også klagen på kvoten de har satt for skadefelling på seks dyr. Skadefelling kan skje mellom juni og februar, mens lisensjakten kan begynne i oktober (fra 1. januar innenfor ulvesonen).

Også fellingstillatelsene som ble gitt utenfor ulvesonen, ble opprettholdt. Tillatelsene nemndene har gitt, omfatter opptil 36 dyr totalt, avhengig av hvor mange ynglinger det faktisk er.

Når nemndene har oppretthold sine vedtak, blir sakene automatisk oversendt Klima- og miljødepartementet, som vil ta den endelige beslutningen om fellingstillatelser.

Les også: Oksekalv avlivet etter ulveangrep i Stor-Elvdal

Artikkeltags