Janne Jemtland: – Obduksjonsrapporten ikke klar før sommerferien

Innlandet politidistrikt er blitt orientert om at den endelige obduksjonsrapporten i Janne Jemtland-saken ikke er klar før sommerferien.

DEL

Janne Jemtland-saken

Østlendingen: Det melder de i en pressemelding.

Politiet har gått ut med at de mener at Janne Jemtland ble skutt i hodet, men vil ikke si noe nærmere om dødsårsaken før den endelige obduksjonsrapporten er klar, til tross for at VG tidligere har hevdet at hun døde av drukning.

Les også:

Fakta om Jemtland-saken

* 36 år gamle Janne Jemtland forsvant fra sitt hjem i Brennliroa på Veldre nord for Brumunddal natt til 29. desember 2017.

* Jemtland og ektemannen hadde tatt drosje hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom 28. desember. Ifølge politiet ble hun sist sett i boligen i 2-tiden natten etter.

* Det siste sporet etter kvinnen er en registrering på hennes mobiltelefon i Brumunddal klokken 5.50 senere samme natt.

* Jemtlands ektemann ringte til politiet første gang på formiddagen lørdag 30. desember og fortalte at kona var savnet. Først da han ringte igjen dagen etter, iverksatte politiet søk etter kvinnen.

* Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker sier politiet skal undersøke lydfilen fra den første samtalen for å se om politiet har gjort noe kritikkverdig i håndteringen av denne samtalen.

* Torsdag 4. januar fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien som viste seg å stamme fra den savnede. Lørdag 6. januar ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

* Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

* Det er blitt søkt rundt boligen, de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.

* Fredag 12. januar besluttet politiet å starte ransaking inne i parets bolig. Senere samme dag siktes ektemannen for drap etter funn av kriminaltekniske spor. Mannen erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap.

* Mannen framstilles for fengsling i Hedmarken tingrett på Hamar mandag 15. januar.

* Lørdag 13. januar er Janne Jemtland fortsatt ikke funnet. Letingen fortsetter.

– Vår teori er at paret kom til felles bopel den aktuelle kvelden. Kort tid etter blir Janne Jemtland skutt i hodet. Et dødelig skudd. Det samles snø med blod i. Janne Jemtlands kropp tas med fra stedet. Vi mener at snø på gårdsplassen er opphav til blodsporene som finnes i Brumunddal. Senere blir Janne Jemtlands kropp kjørt ned til Glomma og senket der. Det er brukt vekt for å holde kroppen nede. Det er brukt et batteri. Telefonen til Janne Jemtland blir ødelagt i sentrale deler av Brumunddal. Politiet mener det er siktede som ødelegger mobiltelefonen, har politiadvokat André Lillehovde van der Eynden tidligere uttalt.

Eiendommen ble først undersøkt av politiet nyttårsaften, men det var først da ektemannen ble pågrepet 12. januar at det ble gjort funn av avgjørende spor på eiendommen.

Artikkeltags