Jansrud skadet seg under den første treninga til helgas utfor i østerriske Kitzbühel da han var nedi med hånda etter det første hoppet i Die Streif. Han ble i ettermiddag operert på sykehuset i St. Johann.

-Han har to brudd relatert til lang- og pekefingeren i venstre hånd, sier medisinsk koordinator og manuellterapeut på alpinlandslaget, Lars Rønningen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Det er foreløpig vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta før Jansrud er klar for å konkurrere igjen, men det er snakk om noen uker, sier Rønningen.

-Det er maks uflaks at dette skjedde nå i Kitzbühel-uka og kort tid før VM, men nå kan jeg ikke gjøre annet enn å bidra til at skaden leges så raskt som mulig, slik at jeg kommer meg på ski igjen, sier Kjetil Jansrud.  Han vil ikke spekulere i om han blir klar til VM i Åre som for guttas del starter med Super-G onsdag 6.februar.

Kort tid etter operasjonen la han ut et bilde på Instagram, der han oppsummerte dagens trening slik: «Die Streif 1-0 Jansrud. Note to self: If you lose balance, dont support yourself by throwing the hand down in the ice. Very unlucky to break two bones, but I’ll be back in no-time.»