Jansrud er meget godt kjent i Kvitfjell og har vunnet ett eller flere renn der siden 2012. Hele sju ganger har han stått øverst på seierspallen, og til helgen får han tre muligheter til å vinne. Jansrud er også fersk verdensmester i utfor.

Torsdag er det trening, fredag og lørdag utfor, mens det hele avsluttes med super-G søndag.

- Vi gleder oss

– Vi gleder oss alltid til hjemmebane i Kvitfjell, og ekstra mye når vi får flere sjanser. Spesielt fint for meg da «utforformen» kom sent i år, sier Jansrud til Norges Skiforbunds hjemmesider.

Egentlig skulle det bare kjøres renn fredag og søndag, men Kvitfjell og Norges Skiforbund ble tidligere i februar enige med FIS om å ta over utforrennet som ble avlyst i Garmisch-Partenkirchen 2. februar.

En tradisjon

– Kvitfjell har lange tradisjoner på å overta avlyste renn, og er igjen klare til å ta imot verdenseliten og vår egen verdensmester Kjetil Jansrud på hjemmebane til et ekstra utforrenn, uttalte arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund da.

De fem andre som kjører for Norge er Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted, Rasmus Windingstad, Stian Saugestad og Bjørnar Neteland.

Det er også fartsrenn for kvinnene i Sotsji i helgen. Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie kjører der. (©NTB)