Etter en lang karriere hvor han vant så å si alt som kan vinnes, valgte Kjetil Jansrud i mars å legge skiene på hylla.

Jansrud forteller til Nettavisen at det lenge lå i kortene at han skulle legge opp etter sesongen, og at det dermed ikke har vært en altfor stor omstilling.

– Det har vært som forventet egentlig, rolige dager. Jeg har nytt tiden og bare koset meg. Men jeg har jo en familie også, så helt stille blir det jo ikke. Det er tut og kjør uansett, sier en smilende Jansrud til Nettavisen.

Selv om Jansruds fokus for tiden kun er på å slappe av med familien, kan han avsløre at han har mottatt jobbtilbud fra flere hold. Hvem arbeidsgiverne er og hva slags jobber det er snakk om ønsket han ikke å utdype, men at han har et ønske om å komme seg ut i jobb er det derimot ingen tvil om.

– Jeg merker jo at når man har familie så kan man ikke bare sitte hjemme, så noe er jeg nødt til å finne på, sier Jansrud.

– Det ville vært drømmejobben

Selv om Jansrud allerede har fått flere tilbud, har han selv ikke noe hastverk med å komme seg ut i jobbmarkedet. Han ser ikke for seg at han vil ta en avgjørelse om fremtiden før til høsten en gang.

Noen krav har han derimot allerede satt seg for sin neste jobb.

– Jeg vet ikke om det er aktuelt med helgejobbing. Jeg kommer fra 20 år med det, så jeg vet ikke om det er så interessant å ikke ha helgene fri til å tilbringe med barn og familien, forteller Jansrud.

Kunne du tenke deg å være på TV-skjermen?

– Jeg føler at jeg vanker rundt med tidligere idrettsstjerner som nå er programledere, så jeg vet ikke om jeg skal bli en av de, sier Jansrud til Nettavisen og ler.

Alpinstjernen har mye erfaring fra å jobbe sammen som lag fra karrieren sin, og sier at det er noe han ønsker å ta med seg videre ut i arbeidslivet.

– Jeg vil jobbe med mennesker. Å kunne jobbe med den kompetansen og å få folk til å jobbe godt sammen, både for å skape positive opplevelser og gode resultater, det ville jeg satt pris på. Det ville vært en drømmejobb.

Vurderer barn nummer to

Den enorme økningen i mengden fritid har ført til at den tidligere alpinstjernen kan tilbringe mer tid med datteren sin, Frøya (2).

– Det er veldig gøy med Frøya. Hun fyller to år i juli. Da begynner den perfekte alderen å komme, og skravla går. Det gjør jo at man som foreldre får lyst på et barn til, forteller Jansrud.

Til august skal Jansrud og Benedicte Mortensen gifte seg. Han kan fortelle at å få deres andre barn har blitt diskutert fortløpende, men det må la seg vente til etter bryllupet.

– Det er ikke noe i gjerde akkurat nå, men det føles jo veldig naturlig at et nytt barn kommer etter bryllupet.

– Vil stå i bakken og fryse og støtte henne

Han forteller videre at han gjerne ønsker at barna sine også skal drive med idrett, men at han ikke vil presse det på dem.

– Jeg mener at barne- og ungdomsidretten er den beste læringsinstitusjonen vi har. Man lærer utrolig mye medmenneskelige egenskaper, men også det å sette seg personlige mål. Så det ønsker jeg at hun skal oppleve, men hvis hun ikke vil det selv så går det helt greit det og.

Selv om han ikke vil presse barna sine til noe som helst, så er han klar på at han vil stille opp hvis barna selv ønsker det.

– Men så klart, hvis hun sier til pappa at hun vil verdens beste i en hvilken som helst idrett, så kommer jeg til å stå der og fryse i bakken og støtte henne, sier Jansrud, og med et smil legger han til:

– Jeg skal være litt forsiktig med hva jeg sier, for plutselig blir jeg den alpinpappaen jeg sier at jeg ikke skal bli.