Lillehammer fikk en pangstart på kampen og ledet 2-0 etter fem minutter av den første perioden, men Storhamar slo tilbake og endte opp med å vinne i Eidsiva Arena. Hele 2513 tilskuere fant vegen til Eidsiva Arena for kampen, og det var helt enormt god stemning på tribunen som Patriotene disponerer gjennom samfulle tre perioder.

– Vi starter veldig bra, men så får de to mål som er litt heldige, så blir vi kjørt resten av kampen. Vi kjemper bra, men vi har litt uflaks som slipper inn det siste, sier Sverre Rønningen til GD etter kampen.

Patrick Thoresen avgjorde kampen for gjestene med snaue elleve minutter igjen av tredje periode.

– Etter den scoringen så prøver vi, men vi har ikke nok igjen på tanken.

– Tungt i dag?

– Vi blir slitne, det er mange som spiller mye. Det var en jevn kamp som kunne bikket begge veger, sier Rønningen.

Tung inngang

Lillehammer fikk en tung inngang på fredagens kamp, da meldingen om at klubben har sagt at flere av klubbens spillere kan finne seg nye klubber på grunn av klubbens økonomiske situasjon.

– Beskjeden er at om klubben skal overleve så må det kuttes drastisk i utgifter. Det er sånn det er, det er en kjip situasjon, sa stjernespiller Andreas Martinsen til GD etter formiddagstreningen fredag.

Han er blant flere spillere som sannsynligvis har spilt sin siste L.I.K.-kamp, for denne gang, mot Storhamar fredag.

Smirnov ber på sine knær til byen

I trenergarderoben etter kamp kom trener Aleksandr Smirnov med en innstendig bønn til byens supportere, næringslivet og alle som er glad i L.I.K. om å ta et siste magadrag for å redde klubben.

– Jeg ber på mine knær til hele byen, til hele folket, til sponsorer og til alle som elsker klubben om å hjelpe oss nå.

– Denne matchen beviser at vi kan, at det bor så mye i laget og at vi kan få til mye sammen.

– Vi må beholde laget i byen, sier Smirnov.

Han håper og tror det fremdeles finnes en mulighet for å unngå å kvitte seg med flere av klubbens spillere, til tross for at flere har fått beskjed om at de kan finne seg nye klubber.

– Lillehammer er en hockeyby. Hvis hockeyen forsvinner, hva skal folk se på da, spør russeren.

Slik var kampen

1. periode:

Enorm jubel fra et fullsatt Eidsiva Arena når L.I.K. kom ut på isen til årets siste kamp for året. L.I.K. fikk en drømmestart på perioden og ledet 2-0 før fem minutter var spilt, men to Storhamar-skåringer gjorde at perioden endte uavgjort, 2-2.

Storhamar med første sjanse etter snaue minuttet av første periode. David Booth kom seg gjennom, men Trym Gran fikk avverget. Like etter kom L.I.K.s Joakim Eidsa Arnestad til en ålreit mulighet, men gjestenes målvakt, Markus Stensrud, reddet.

Så satt den for Lillehammer, før to minutter var spilt. William Mäkinen ladet fra langt hold og pucken føk inn bak Stensrud. 1-0 etter 1.47 av kampen. Emil Lund Nyhus fikk assist.


Etter snaue tre minutter av perioden fikk Adrian Saxrud Danielsen en to-minutter for hekting etter en duell med Nick Dineen.

45 sekunder ut i L.I.K.s overtallspill dro gjestene på seg en ny to-minutter, denne gangen var det Samuel Solem som måtte sette seg for hekting.

Like etter fikk Henrik Eriksson en god mulighet for L.I.K., men skuddet ble reddet av Stensrud.

Så skåret L.I.K. igjen, i spill tre mot fem. Tre sekunder gjenstod før Storhamar ble fire på isen. Da fikk Nick Dineen tid til å sikte seg inn og satte pucken i krysset. 2-0 etter 4.52. Henrik Eriksson med assist.


Lillehammer fikk litt over 30 sekunder i overtall 5 mot fire uten å skape noen store muligheter.

6-1 i avslutninger i favør Lillehammer etter perioden seks første minutter.

Etter snaue sju og et halvt minutt av perioden satte Martin Gran fart, han kom seg forbi sin oppasser, men ble presset nok til at skuddet ikke ble all verden. Stensrud i Storhamar-buret reddet.

Etter halvspilt periode fikk Patrick Elvsveen en ålreit mulighet for gjestene, han tverrvendte og skjøt, men rett på Trym Gran som så ut til å ha god kontroll på forsøket.

Kjempesjanser for Storhamar da drøye åtte minutter gjenstod av perioden. Fikk to gode muligheter, men pucken fant ikke vegen til nettmaskene og Lillehammer fikk avverget.

Med rett under åtte minutter igjen av perioden kom L.I.K.s første to minutter for dagen, da Jonas Medby måtte sette seg for hekting.

Så satt den for gjestene, når 30 sekunder gjenstod av overtallsspillet. Jacob Berglund reduserte for Storhamar. 1-2 etter 13.38 av perioden. Assistert av Peter Quenneville.

Deretter, få sekunder etter reduseringen, var L.I.K. nære når Andreas Martinsen passet inn til Joakim Eidsa Arnestad foran gjestenes mål, men han fikk ikke til noen skikkelig avslutning.

Så skåret gjestene igjen, men halvannet minutt igjen av perioden. Storhamar kommer først til et skudd. Pucken gikk på utsiden av stengene, men endte opp hos Andreas Dahl som fikk et åpent mål å sikte på etter at Trym Gran kom ut av posisjon etter det første forsøket. 2-2 etter 18.32. Dommerne ser situasjonen på skjerm, men ender med å godkjenne målet.

2. periode:

Lillehammer går til andre pause med 3-2 etter skåring av Nick Dineen fire minutter før pausesignalet gikk. Storhamar styrte det meste og vant skuddstatistikken med 18-4, men det var kun Lillehammer som fikk nettkjenning.

David Booth fikk periodens første mulighet etter rundt halvannet minutt, men klarte ikke overliste Trym Gran.

Etter drøye fire minutter fikk Storhamar en enorm mulighet. Skudd én ble reddet av Trym Gran, men returen falt til gjestene, men igjen reddet Gran. "Super-Gran", synger Patriotene like etter.

Etter snaue fem minutter av perioden ender Sverre Rønningen og Sondre Bjerke i håndgemeng etter en duell, begge blir belønnet med en tur i utvisningsboksen. Dommerne går inn og ser hendelsen på video. Dommerne konkluderer med to pluss to for Sverre Rønningen for boarding og roughing og to minutter for Bjerke for roughing. Det gjør at Liam Sætre også setter seg i utvisningsboksen for hjemmelaget og overtallsspill for Storhamar.

Halvannet minutt ut i gjestenes overtallsspill kom Peter Quennville til en god skuddmulighet, men Trym Gran reddet.

Lillehammer red av sitt undertall uten baklengsmål.

Etter periodens ni første minutter hadde gjestene notert ti skudd mot mål mot Lillehammers ene.

Etter drøye ni minutter av perioden var det hjemmelagets Adrian Ellingsens tur til å havne i utvisningsboksen. Han fikk to minutter for tripping.

Nære for Storhamar etter tjue sekunder av sitt overtallsspill. Peter Quennville fikk skyte fra skrått hold, men Trym Gran dekket korthjørnet og ingen skåring.

Så smalt den i metallet for gjestene, når halve overtallet var spilt.

Gjestene klarte ikke gjøre mål i sitt overtallsspill, men hamret på nytt pucken i metallet når L.I.K. fikk fem spillere på isen. Stor trykk fra gjestene nå, når åtte og et halvt minutt gjenstår av perioden.

Så får L.I.K. en ny utvisning når rett under åtte minutter gjenstår av andre periode. Får den da dommerne mener hjemmelaget har for mange på isen samtidig. Adrian Ellingsen soner to minutter for L.I.K.

Lillehammer red nok en gang av sitt undertall uten baklengsmål.

Når fem minutter gjenstår av perioden står Lillehammer fortsatt med sitt ene forsøk på gjestenes målvakt. Storhamar har nå fått notert 15 skudd, men fortsatt 2-2.

Så med fire minutter og 20 sekunder igjen av perioden kom Storhamar til skudd. Trym Gran reddet, men pucken ble liggende på streken, flere spillere kastet seg inn mot pucken, men det endte med dropp i L.I.K.s sone.

Så skåret L.I.K. med drøye fire minutter igjen av perioden. Nick Dineen kom oppover langs kanten og siktet pucken inn i motsatt hjørne og forbi Markus Stensrud. Skåring på L.I.K.s andre forsøk i perioden. 3-2 etter 36.10. Assistert av Henrik Eriksson.

Med drøye to minutter igjen av perioden fikk Storhamars Petter Birkheim Andersen to minutter for tripping.

Så var det nære når minuttet gjenstod. Martinsen fikk pucken og sendte den inn foran mål. Der sto Martin Ellingsen som fikk køllebladet på pucken, men den gikk utenfor. Like etter hamret Martinsen til, men ikke nettsus.

Ingen skåring for L.I.K. i overtallet og dermed ebbet perioden ut med 3-2 ledelse for hjemmelaget.

3. periode:

Storhamar skåret allerede etter ett minutt og tre sekunder av den tredje perioden. David Booth hamret til og pucken suste inn bak Trym Gran. 3-3 etter 41.03. Peter Quennville fikk assist.

Etter drøye halvannet minutt kom periodens første to minutter. Jeppe Meyer måtte sette seg for tripping.

Tjue sekunder ut i sitt undertall fikk Lillehammer en kjempesjanse. Nick Dineen fikk plutselig stå helt alene og sikte, men Markus Stensrud reddet forsøket.

Med førti sekunder igjen av overtallet til gjestene fikk Patrick Thoresen en god mulighet, men igjen reddet Trym Gran. Han fikk slengt ut en fot og reddet mesterlig.

Lillehammer slapp med skrekken i sitt undertall, gjestene skapte mye og noen store muligheter, men fikk ikke nettsus.

Etter drøye fem minutter av perioden fikk gjestenes Samuel Solem to minutter for tripping.

Lillehammer klarte ikke å etablere noe spill i offensiv sone i sitt overtall. Fortsatt 3-3.

2513 tilskuere opplyser speaker, når det gjenstår rundt 13 minutter av perioden.

Etter åtte og et halvt minutt av perioden kom gjestene i ledelsen for første gang. Patrick Thoresen kom til skudd og den forsvant inn i Lillehammer-buret. 3-4 etter 48.36 av kampen. Assistert av Tommy Andreas Hjelm.

Med 9.42 igjen på klokka fikk Lillehammer en ny mulighet i overtall da Simen André Edvardsen fikk to minutter for forsinkelse av spillet.

Nære for Lillehammer når 30 sekunder gjenstår av overtallet. Martin Ellingsen dro seg gjennom og fikk avsluttet, det ble retur og ny avslutning fra Lillehammer, men Storhamar fikk avverget.

Et bedre overtallsspill av L.I.K. som denne gangen klarte å etablere spill i offensiv sone, men ingen skåring for hjemmelaget.

Med seks og et halvt minutt igjen av perioden dro Jeppe Meyer seg bak mål og rundt og kom til avslutning, men gjestenes målvakt var med på notene og reddet.

Med fem og et halvt minutt igjen fikk Lillehammer et nyttovertallsspill når Adrian Saxrud Danielsen fikk en to minutter for tripping.

Martin Gran fyrte av etter rundt tjue sekunder av overtallet, men Stensrud reddet. Målvakten ga retur, men Storhamar fikk rensket unna.

Martin Gran fikk en ny god mulighet rett før overtallet var over, kom seg alene med målvakt fra skrå vinkel, men klarte ikke overliste Stensrud.

Med drøye to minutter igjen av perioden kom Willam Mäkinen til avslutning fra skrå vinkel, men pucken gikk på utsiden av stengene.

Med minuttet igjen av perioden røk Joakim Eidsa Arnestad på en utvisning. Fikk to minutter for tripping. Lillehammer må dermed avslutte perioden med fire spillere.

Storhamar holdt pucken i slutten av kampen og dermed ble det 3-4 tap for Lillehammer.