Gå til sidens hovedinnhold

Jeg føler meg ikke trygg på å få hjelp når jeg trenger det

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Som tidligere lungesyk, er jeg veldig lei meg og skuffet over Sykehuset Innlandets avgjørelse om å legge ned Granheim Lungesykehus. Men det ser ut som ledelsen i sykehuset ikke kan ta rette avgjørelser. Det ser ut som desperate avgjørelser for å spare noen kroner. Dette er fordi de nå har kjørt sykehuset i en så dyp økonomisk grøft, at det skal mye til å komme opp igjen. Da må det mye drahjelp til.

Og hva med oss som bor i Innlandet, hvordan kan vi vite om vi får den helsehjelpen vi har krav på, når økonomien i sykehuset er så dårlig og skakk-kjørt? Jeg føler meg ikke trygg på å få hjelp når jeg trenger det. Heldigvis er det fritt sykehusvalg i Norge, da er det mulig å søke seg til andre og bedre sykehus enn de som er i Innlandet.

At Helse- og omsorgsdepartementet og Helse Sør-Øst heller ikke vil ta ansvar, er bare trist. Igjen er det de svakeste i samfunnet som må lide. Jeg synes at Helse Sør-Øst eller Helsedepartementet bør sette Sykehuset Innlandet under administrasjon, sparke styret og få økonomien på plass igjen, med økonomisk hjelp fra sentrale helsemyndigheter.

Man må huske at man kan ikke tjene penger på syke mennesker, men det er slik det er i helsesystemet, alt dreier seg om økonomi. Og politikerne som sitter og bevilger penger, vet tydeligvis ikke hvordan den virkelige verden fungerer. Det er på tide å rydde opp i det helserotet som er skapt i Norge, for mange byråkrater og for lite fokus på helse.

Å legge ned Granheim Lungesykehus er en tabbe, og noe som vil svekke tryggheten til lungesyke.

Rune Borgan Isaksen, Lalm