Jeg legger meg totalt flat for å ha forårsaket enstemmighet for noe jeg er totalt uenig i

Av
DEL

leserinnlegg
Det nye året i Gausdal startet med sak 5/20 i kommunestyret, Kommuneplanens samfunnsdel, oppstartsmelding 2020. Så det er helt korrekt det Grotli skriver på kommentarplass 14. februar. Gausdals ordfører fikk enstemmighet for de endringene hun foreslo i kommuneplanens samfunnsdel i januar. Forslagene var i 4 punkt, ei halv maskinskrevet side. Tida og klokkeslettet var moden for ikke å være årvåken nok. Alle endringsforslag fra Sp`s ordfører ble enstemmige.


Sitat fra punkt 3 i endringsforslaget: « Avsnittet om kommunereform endres til: I tillegg må konsekvenser av vedtaket om å bestå som egen kommune vurderes. Det er sårbart å stå alene med økonomiske utfordringer, flere oppgaver og større ansvar. Samtidig er Gausdal kommunes strategi om interkommunalt samarbeid tidkrevende, og spørsmålet er om vi oppnår nok sett opp mot ressursinnsatsen. Utfordringer knyttet til sårbarhet og ressursbruk må konkretiseres, og alternative løsninger knyttet til videreutvikling av regionale og interkommunale samarbeid må drøftes.» Sitat slutt!


Nå ser jeg at jeg har godkjent ordlyden i noe som jeg ikke var årvåken nok til forstå konsekvensen av. Slik kan det gå når man får ei halv side med forslag til ny ordlyd på bordet i det øyeblikk saken blir behandlet. Det er en ukorrekt måte å mele sin egen kake på. Jeg legger meg totalt flat for å ha forårsaket enstemmighet for noe jeg er totalt uenig i.


Til lokalavisen og en del andre som gleder seg over at hele Gausdal kommunestyre er på vei inn i nye vurderinger av kommunesammenslåing; jeg får ikke omgjort min stemme i kommunestyremøtet 23. januar. Jeg kan love å være mer årvåken neste gang slikt lureri legges på bordet. Spørsmålet om hvilke partier som gikk til valg med kommunesammenslåing på dagsorden er høyst betimelig. Noen som har ombestemt seg allerede?

Randi Noreng, Bygdalista i Gausdal

Tør Sp bruke makta til å lage mer slagkraftige kommuner?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags