Gå til sidens hovedinnhold

Jeg sliter med å forstå hva som er målet med kritikken

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Hvis vi ikke kan snakke «opp» Lillehammers innsats for sykehuset vårt, bør vi i det minste ikke snakke «ned» den jobben andre gjør.

Hvilke valg Lillehammer gjør og har gjort i kampen for å beholde sykehuset kan både diskuteres og kritiseres. Bruk av både konsulenter og PR-rådgivere har både prinsipielle betenkeligheter og praktiske ulemper, og er absolutt mulig å kritisere. Men når enkeltes kommentarer og meninger rundt kommunens innsats i sykehussaken er konsekvent negative, er det på sin plass å spørre hva man ønsker å oppnå.

Når en representant fra Senterpartiet bruker debattspaltene i avisa til å gå til rette med et enkelt sitat fra ordføreren, kan vi bare lure på hva som er hensikten. Hvorfor er det så viktig for Senterpartiets representanter å stadfeste at lyttertallet til en podkast som brukes for å framheve Lillehammer sykehus er lavere enn sitatet tilsier?. Hvis noen fra de konkurrerende kommunene, som Hamar eller Gjøvik, hadde gjort det, ville jeg forstått hensikten. Men når en av våre egne i kommunen gjør det, sliter jeg med å forstå hva som er målet med denne kritikken. Dette føyer seg til mye kritikk og lite støtte fra vedkommende representant i kommunestyrets arbeid for å få et komplett akuttsykehus til Lillehammer.

Et innlegg fra en av Senterpartiets kommunestyrerepresentanter, slik den som var på trykk i GD 7. juli, er mer egnet til å henge ut ordføreren enn å støtte arbeidet for et komplett akuttsykehus på Lillehammer.

Å beholde et fullverdig akuttsykehus på Lillehammer er et mål de aller fleste i Lillehammer deler. Både politikere og andre engasjerte gjør sitt ytterste for å redde sykehuset vårt. Jeg vet ikke om vi vil lykkes. Men fortsetter vi med denne indre motstanden der våre egne kritiserer nesten alle prosesser som settes i gang og lager sak av en detalj som et sitat om lyttertallet til en podkast, er jeg redd vi vil framstå som fragmenterte og mer uenige enn vi er. Det kan svekke mulighetene våre til å lykkes. Jeg tror oppriktig at Senterpartiet i Lillehammer også ønsker å beholde sykehuset i Lillehammer. I så fall trenger vi at Senterpartiet samarbeider om det, istedenfor å prøve å henge ut andre i offentligheten for noe så lite som lyttertallet i en podkast.

Hele Gudbrandsdalen står samlet i kampen om å redde sykehuset i Lillehammer. Det bør vi også gjøre i Lillehammer.

Mizanur Rahaman, gruppeleder (SV), Lillehammer