– Målet er fortsatt å maksimere antallet besøkende der oppe. Så må vi bare erkjenne at billettsalg generelt starter litt senere.

Det sier Hockey Classic-general Kjell Stenberg til GD.

Stenberg besøkte GDs sportspodkast Ett Spark denne uken for å snakke om det nært forestående arrangementet. Intervjuet og mye annet kan du høre i ukas episode som ligger ute der du hører podcast.

4.500

Så langt er det solgt 4.500 billetter. Målet er over det dobbelte.

– Det plager ikke meg og jeg sover fortsatt godt om natta, sier Stenberg i podkasten.

– Det er spennende tider, men vi skal gjøre det vi kan for å få til dette på en god måte.

Hockeyklubben har økonomiske utfordringer og har vært åpne om at de mangler én million kroner for å nå budsjettmålet for 2022. I tillegg har de beregnet et overskudd på Hockey Classic på én million. Det tilsvarer mellom 7.000-8.000 tilskuere på tribunen i Håkons Hall.

– Jeg tror det er fullt mulig, men det krever at alle som bor her og i tilhørende områder kommer for å se på. Dette er en happening og det nærmeste vi kan skape OL-stemning, sier Stenberg.

Senere billettsalg

Stenberg viser til andre arrangementer i regi av Olympiaparken og ellers i landet. Billettsalget starter noe senere enn det normalt sett ville gjort. Derfor har han fortsatt troen på at det er mange tusen som ennå ikke har kjøpt sin billett, men som planlegger å ta turen.

– Det hadde gjort jobben min og medarrangørene enklere med tidligere bestillinger, men dette er noe vi ser over hele landet, sier han.

Han viser tilbake til 2017 da hallen var stappfull i den første utgaven av Hockey Classic. Over 10.000 tilskuere så Lillehammer mot Storhamar.

– Håkons Hall er en idrettskatedral. Alle som kommer dit ser at det er noe spesielt. Vi tror dette skal bli en veldig ålreit happening og at vi kan videreutvikle den.

Ny motstander

Valget av Stavanger Oilers som motstander har blitt møtt med både ris og ros i sosiale medier. I de tre første utgavene har Storhamar stått på den andre siden av isen.

– Storhamar som nabo og rival vil alltid være attraktiv for klubben, men ønsket vårt er å over tid utvikle denne dagen til en stor dag for norsk ishockey. Da må vi gjøre grep slik at de andre klubbene også er interessert. Derfor vil vil spille mot regjerende norgesmester hvert år.

– Hvor mange tilskuere må det være for å få et nytt Hockey Classic neste år?

– Det har vi ikke sett på, men det er viktig for oss at vi greier å få til en fornuftig økonomi. Da må vi ikke tape penger. Det har vi et godt håp om at vi ikke skal gjøre, sier Stenberg til Ett Spark.