Hongkong-selskap kan overta Dovrebanen

Samferdselsdepartementet offentliggjorde torsdag at en rekke av landets jernbanestrekninger skal konkurranseutsettes i tråd med Stortingets vedtak fra i fjor.

Samferdselsdepartementet offentliggjorde torsdag at en rekke av landets jernbanestrekninger skal konkurranseutsettes i tråd med Stortingets vedtak fra i fjor.

Artikkelen er over 4 år gammel

Hongkong-giganten MTR vil konkurrere om toglinjene som nå legges ut på anbud.

DEL

Det melder Aftenposten.no.

- Ja, vi vil gå inn i dette, svarer MTR på spørsmål om de vil konkurrere om Dovrebanen, Sørlandsbanen, Jærbanen, Trønderbanen og andre som nå legges ut på anbud.

Regjeringen varslet torsdag at de vil legge ut to store norske jernbanepakker ut på anbud. Strekningene som lyses ut for konkurranse, er Sørlandsbanen, Dovrebanen, Rørosbanen, Nordlandsbanen, Raumabanen og Meråkerbanen. I tillegg skal avtalen for Gjøvikbanen forhandles på nytt. Dette utgjør omtrent halvparten av landets jernbanestrekninger. Planen er at nye operatører skal starte fra desember 2018, melder NTB.

Les mer: Dovrebanen legges ut på anbud

- Vi vil studere dette nøye og finne ut av hvor store kontraktene er, hva slags rutetabeller og tilbud som skal gis, og hva vi i MTR kan gjøre for å gi et bedre jernbanetilbud i Norge, sier leder for MTR Nordic, Peter Viinapuu, til Aftenposten.

- Dere garanterer allerede at dere vil legge inn bud?

- Så langt vil jeg ikke strekke meg i dag, det er mange fakta som ennå ikke er klare. Men ja, vi kommer til å sette oss nøye inn i dette. Vi ser på Norge som et interessant land, der jeg tror vi kan bidra til å utvikle kollektivtrafikken. Og selv om vi leier tog har vi gjerne kontroll på vedlikehold, svarer Viinapuu på avisens spørsmål.

Artikkeltags