Dette arbeidet har pågått siden det ble oppsummert for den enkelte bru etter spesialinspeksjoner og kontrollberegninger. Alle bruene som er åpnet for trafikk står i dag oppført med tidsbegrenset bæreevneklassifisering. Fastsettelse av endelig bæreevneklassifisering av bruene forutsetter godkjenning i Vegdirektoratet. Dette ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen.
Samarbeider bredt
– Det samarbeides i denne prosessen bredt med rådgivere, leverandører, NTNU og andre relevante fagmiljøer som har kompetanse innen brutypen fagverksbru i tre, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen i pressemeldingen.
I denne prosessen involveres også fylkeskommunene Innlandet og Viken, som også har bruer som er stengt eller som har fått nedskrevet lastkvalifisering etter at Tretten bru falt ned. Det er den enkelte vegeier som har ansvar for tiltak og løsninger for sine bruer.
– Topp prioritet
Gjennom samarbeidet med bransjen har divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen, som er formell brueier for de statlige bruene eller har drifts- og vedlikeholdsansvar for private/kommunale bruer, skissert viktige momenter for det videre arbeidet, med henblikk på prosjektering- og dimensjonering.
– Det arbeides med mulige forsterkningstiltak og andre potensielle tiltak for å løse utfordringene for de bruene som fortsatt er stengt eller har redusert bæreevne og/eller som har enveiskjørt trafikk, sier Eiterjord. Han forsikrer at dette arbeidet har topp prioritet.