Søre Ål ILs Robert Johansson var beste nordmann i første omgang etter et hopp på 132 meter, men etter 126,5 meter i finaleomgangen falt lillehamringen bak Granerud og ned på 8.-plass. Det ble også hans plassering i sammendraget.

Andreas Stjernen kunne sikre en norsk pallplass i hoppukesammendraget, men fikk det tøft i avslutningsrennet. Japanske Ryoyu Kobayashi gikk til topps.

Tunge forhold

Det ble ikke stjernetreff for Stjernen i tunge forhold. Trønderen landet først på 120 meter, og enda dårligere gikk det i finaleomgangen. 118 meter gjorde at 30-åringens palldrøm i sammendraget røk.

Stjernen lå på 3.-plass sammenlagt før avslutningsrennet. Til slutt ble ha nummer sju som beste nordmann. Han var totalt 110 poeng bak Kobayashi etter fire renn.

Dermed ble det ikke norsk pallplass i sesongens utgave av den tysk-østerrikske hoppuka.

Kobayashi har drevet helt egen idrett i årets hoppuke og tok en klar sammenlagtseier etter en ny seier i avslutningsrennet. 22-åringen skrev seg dermed inn i historiebøkene som den tredje som vinner fire av fire renn i hoppuka. Kun den tyske legenden Sven Hannawald og polske Kamil Stoch har gjort det samme.

Japaneren er den første asiatiske hoppukevinneren siden landsmannen Kazuyoshi Funaki vant i 1998.

Granerud beste nordmann

Halvor Egner Granerud ble beste nordmann i avslutningsrennet med en 6.-plass. Han leverte et flott hopp på 128,5 meter i vanskelige forhold i første omgang, og i finere forhold i finaleomgangen landet han på 135 meter.