Gå til sidens hovedinnhold

«Monsen-hyttene» har gitt besøksrekord for DNT

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere av turistforeningens hytter har hatt besøksrekord i juli.

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut torsdag.

Totalt hadde de betjente DNT-hyttene over 65.000, noe som er en økning på over seks prosent sammenlignet med 2017.

– Dette er en fantastisk utvikling og en bekreftelse på at friluftsliv er en viktig del av sommerferien for mange. Ikke minst viser medlemstallene at stadig flere vil støtte arbeidet DNT gjør for å tilrettelegge for og skape naturopplevelser – 150 år etter at vi ble stiftet, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.

Les også

Rekordmange hytteovernattinger i Norge i sommer

Fannaråkhytta og Skogadalsbøen var de mest populære hyttene å besøke i årets sjuende måned. Begge hyttene ble besøkt av Lars Monsen og turfølget hans i det minutt for minutt-sendte programmet på NRK. Hyttene hadde en vekst på antall overnattinger på 70 prosent fra i fjor.

– Det har vært mye oppmerksomhet rundt disse hyttene både før og etter TV-sendingene, så det kan være vi ser en "Monsen-effekt". Men det fine sommerværet er også en forklaring, sier Jan Erik Reiten. Han leder avdeling for hytter og ruter i DNT Oslo og Omegn, foreningen som eier flest betjente DNT-hytter.

Les også

NRKs «Sommeråpent» koster over 20 millioner

I tillegg til gode besøkstall, opplever også DNT en økning i antall medlemmer, og over 304.000 mennesker er nå medlemmer i DNT. Over 100.000 har meldt seg inn siden inngangen av 2017.

– Norge har sterke friluftstradisjoner og byr på variert natur året rundt. Men medlemsveksten er først og fremst et resultat av den store innsatsen som legges ned av frivillige landet over for å skape aktivitet, vedlikeholde hyttene og merke 22.000 kilometer med stier, sier Øveraas i pressemeldingen.

Les også

– Jeg har aldri vært noen køgåer, sier Monsen. Her går han på fjelltur med 200 på slep

Les også

Monsen på tur i regnvær