Sliten fjellvandrer på Besseggen fikk beskjed av politiet om å hvile

Politiet mener mange overvurderer  egne evner og legger ut på for krevende turer i fjellet. Lørdag ba en sliten tysk turist om assistanse på Besseggen. Hun fikk beksjed av politiet om å hvile og senere forsøke å ta seg ned til Gjendesheim.

Politiet mener mange overvurderer egne evner og legger ut på for krevende turer i fjellet. Lørdag ba en sliten tysk turist om assistanse på Besseggen. Hun fikk beksjed av politiet om å hvile og senere forsøke å ta seg ned til Gjendesheim. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet så ingen grunn til å iverksette noen redningsaksjon etter at nok en turist gikk seg sliten over Besseggen lørdag ettermiddag.

DEL

Et tysk turfølge ringte nødnummeret etter at en kvinne bokstavelig talt møtte veggen.

Meldingen var at hun var så sliten at hun hadde problemer med å komme seg videre.

Fra politiet var det klar tale: – Hvil.

Er ikke forberedt

Operasjonsleder Jørgen Berg sier slitne fjellturister er blitt et gjentakende problem.

Det er ikke mer enn fem dager siden fire turister måtte reddes ned av politihelikopteret.

Reddet fire fra Besseggen

Denne gangen gikk turistene fra Memurubu til Gjendesheim, og trolig ble turen tøffere enn de trodde.

- Vi kan ikke benytte redningsressurser på noe som ikke er en redningsaksjon hver gang noen overvurderer sine evner og blir slitne, sier Berg.

Kvinnen fikk beskjed om å sette seg ned for å hvile, for så å gå videre.

Berg sier de må prioritere.

- I den alvorlige bussulykken i Valldal i ettermiddag ble det benyttet seks helikoptre i redningsarbeidet. Det er de samme ressursene vi må rekvirere fra, og da sier det seg selv at vi må prioritere hardt i denne type hendelser i fjellet.

Helikopterhjelp

De fire som fikk assistanse sist mandag ble fraktet ned i helikopter i 04-tiden på natten. De var også slitne og utmattet, men ellers i god behold.

Også den gangen tydet mye på at de ville klart å komme seg ned på egen hånd, men situasjonen forverret seg utover natten, og det ble da besluttet å sette i gang en redningsaksjon.

Jørgen berg sier de også nå holder situasjonen under oppsyn.

- Vi kommer til å følge opp turfølget i løpet av kvelden for å forsikre oss om at hun kommer seg trygt ned til Gjendesheim, sier Jørgen Berg.

Artikkeltags