JULEBRUD: Nisselue og bladvotter til kjole fra Sandoni og sjal fra Poirier. Vinterskoletter av merket Kristina fra Ten Points og Hilroy. Skomakerhundene Balder og Birk har også pyntet seg til jul.

– Magisk med vinterbryllup

Snø og flotte lysforhold kan skape unik stemning for brudepar som velger å gifte seg på vinteren.
Publisert

Stadig flere gifter seg på vinterstid, selv om sommeren tradisjonen tro er bryllupssesongen over noen. Det forteller bryllupsplanlegger Beate Søvik Pedersen, medeier for Sans Frisør og brudebutikken Sans for Bryllup på Lillehammer. Brudepynting og bryllup er det morsomste hun vet. Det er mye gode følelser og forventninger i sving, noe det er gøy å være del av.

SANS FOR BRYLLUP: Beate Søvik Pedersen (t.h.) og Tove Mageli Kronborg.

SANS FOR BRYLLUP: Beate Søvik Pedersen (t.h.) og Tove Mageli Kronborg. Foto:

– Brudepynting er det beste jeg kan gjøre på en dag. Jeg er en ekte «bryllupsgeek», kan holde på hele dagen og likevel komme hjem og sette på TV-serien «Kjolen som sier ja», ler Søvik Pedersen, som gjerne reiser med brudefølget, og både har pyntet brud på et slott utenfor København, på Ilsetra og på Venabygdsfjellet.

Beate Søvik Pedersen legger et lett lag lipgloss på den vordende brud, Elisabeth Rud. Rud har på seg en kjole fra La Sposa, med raust tyllskjørt.

Beate Søvik Pedersen legger et lett lag lipgloss på den vordende brud, Elisabeth Rud. Rud har på seg en kjole fra La Sposa, med raust tyllskjørt. Foto:

Elisabeth Rud (33) fra Gaupen skal snart stå brud. Det er mye som skal planlegges, ordnes og huskes på – og det er mange ulike typer brudekjoler å velge blant.

– Brudekjolene er blitt mer «påkledde», med ermer i varierende lengder, som passer godt i kulden. Det er fullt mulig å ha superundertøy og vintersko under om du skal ta bilder ute, sier Søvik Pedersen.

Elisabeth Rud i en La Sposa-brudekjole med fine detaljer. Smykker fra Lily og Les Accessoires.

Elisabeth Rud i en La Sposa-brudekjole med fine detaljer. Smykker fra Lily og Les Accessoires. Foto:

Kjoler i mørk beige eller rosatoner har vært populære, og et rikt utvalg caper med hette og snertne boleroer, varmer vinterbruden.

– Det er noe spesielt med vinter og bryllup, med snø og det spesielle lyset vi særlig har i januar og februar, sier Rud.

Kjolelengdene varierer, men de fleste velger fortsatt lang kjole. Men hvilken kjole Rud ender opp med, er fortsatt en godt bevart hemmelighet.

En nissebrud?

En nissebrud? Foto:

Det er noe spesielt med vinter og bryllup.

Elisabeth Rud, vordende brud

Romantiske frisyrer er mest populært på den store dagen: Mykt oppsatt, flettet eller løst hengende med myke krøller.

– I fjor var det mye fletter. I forfjor mye oppsetting. Så får vi se hvordan det blir i år. De fleste velger det de ønsker selv, ikke trender, sier frisøren.

Frisør Beate Søvik Pedersen er i gang med brudestyling av vordende brud, Elisabeth Rud fra Gaupen.

Frisør Beate Søvik Pedersen er i gang med brudestyling av vordende brud, Elisabeth Rud fra Gaupen. Foto:

Frisyren avhenger av kjolen. Blonderygger og dekorerte skuldre skal ikke dekkes av hår.

Den vordende bruden har spart håret ekstra langt til bryllupsdagen, og frisør Beate lager en lang flette med «omvendt» fiskebein og hårsmykker.

– Det er viktig å gjennomspraye og krølle så langt hår før du fletter det – og bruke mange spenner. Ellers vil det henge rett ned etter kort tid. Brudesveisen skal sitte like godt hele dagen og helt til festen er over, understreker hun.

"Omvendt" fiskebeinsfletting gir et spennende resultat.

"Omvendt" fiskebeinsfletting gir et spennende resultat. Foto:

Småhår blir «fjernet» med sterk hårgelé på en pensel.

Bruk mange hårspenner så frisyren holder seg på plass.

Bruk mange hårspenner så frisyren holder seg på plass. Foto:

Jeg er en ekte bryllupsgeek.

Beate Søvik Pedersen, Sans for Bryllup og Sans Frisør

Sminken skal være tåresikker.

– De fleste vil ha det naturlig og være en finere utgave av seg selv. Bryllupsdagen er ikke tiden for å prøve noe helt nytt og annerledes. Bildet skal henge på veggen i mange år, sier Søvik Pedersen.

Sarte fargetoner i paletten fra Mac.

Sarte fargetoner i paletten fra Mac. Foto:

Hun bruker primer for en godt underlag og mineralsminke som smelter inn i huden og sitter godt. Øynene framheves og skal se våkne ut. Munnen skal tåle både kyssing og skåling. Det er i det hele tatt mye å ta hensyn til.

Brudesminke i duse toner er snart på plass.

Brudesminke i duse toner er snart på plass. Foto:

– Ta med en lipgloss, men husk at selv om dette er din store dag, må du tenke på brudgommen også. Det er fint om han slipper for mange fargesterke og skimrende kyssemerker, ler Søvik Pedersen.

Brudepyntingen tar opp mot 4 1/2 time med hår, sminke og påkledning. Noen vil ha bedre tid. Andre blir stresset om det tar for lang tid. En prøvetime avgjør hår og sminke.

– Det er mye nerver ute og går. Mange blir roligere når de kommer hit og får litt sjampanje.

– Det er både koselig og morsomt å bli stelt med. Er det ikke denne dagen vi alle drømmer om, smiler Elisabeth Rud.

Flere hårsmykker er festet i den lange fletten.

Flere hårsmykker er festet i den lange fletten. Foto:

Søvik Pedersen forteller at det tar inntil fire måneder fra kjolen er bestilt til den kommer til butikken. Hun oppfordrer brudeparene til å starte et år i forkant, men forteller at hun også får besøk av blivende bruder som lurer på om hun kan ordne alt til «neste torsdag».

– Alt går, smiler hun.

JULEBRUD: Nisselue og bladvotter til kjole fra Sandoni og sjal fra Poirier. Vinterskoletter av merket Kristina fra Ten Points og Hilroy. Skomakerhundene Balder og Birk har også pyntet seg til jul.

JULEBRUD: Nisselue og bladvotter til kjole fra Sandoni og sjal fra Poirier. Vinterskoletter av merket Kristina fra Ten Points og Hilroy. Skomakerhundene Balder og Birk har også pyntet seg til jul.

Artikkeltags