Rundt klokken 13 lørdag fikk nødetatene melding om at en utenlandsk kajakkpadler var utsatt for en ulykke i Skjerva i Vågå.

Innlandet politidistrikt opplyser i 15.30-tiden at tilstanden er kritisk og at padleren trolig hadde ligget under vann i åtte minutter før vedkommende ble hentet opp av elvegjelet.

Kajakkpadleren skal ha vært under vann noe tid. Både nødetater og luftambulanse kom til stedet, og padleren ble behandlet på stedet i påvente av Alpin redningsgruppe, da han befant seg i et dypt elvegjel.

Redningsgruppene består av frivillige medlemmer som bistår politiet og Hovedredningssentralene under redningsaksjoner i bratte fjell, på bre og andre områder som krever spesielt utstyr og kompetanse.

Uavklart situasjon

Helsestatus på kajakkpadleren er uavklart. Han ble løftet opp av elvegjelet og tatt videre til behandling med luftambulanse.

Padleren var sammen med to andre padlere, som følges opp på stedet.

– Siste status er at tilstanden er kritisk, forteller Haagen Løvseth hos politiets operasjonssentral.

– Vet dere hva som har skjedd?

Vi vet ikke nøyaktig hva som har skjedd enda. Men det er kajakkpadling i et elvegjel i relativt røff elv, så på en eller annen måte har padleren gått under, forklarer Løvseth.