Gå til sidens hovedinnhold

Kan media redde meg og deg fra overmakta?

Artikkelen er over 2 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Mattilsynet er på glattisen, men det er helt avgjørende hva storting/regjering gjør med dem som skal utføre internkontroll og kvalitetssikring. 

Slik jeg oppfatter deler av det som har skjedd i Mattilsynet og Miljødepartementets håndtering av ulvesaken, brukes det folk/rapporter som det på ingen måte blir festet lit til. Det sås også tvil om de beslutninger som regjering/Statsråder/storting tar og gjennomfører har sin rot i faglig innhold, der næring og enkeltpersoner ikke er i stand til å bli hørt fordi sakskomplekset blir for vanskelig, der parti og politikere ikke stiller opp!

Vi ser at i ulv saken stiller det gang på gang opp titusener å etterlyser demokrati! I disse dager eksploderer bompengesaken, der demokratiet ikke har maktet å få fram konsekvensene for den enkelte omkring de vedtak som er fattet, og som i verste fall ødelegger den enkeltes mulighet til å være i stand til å delta i samfunnet.

Jeg håper at dette får et demokratisk etterspill ved kommende kommunevalg når du og jeg skal putte stemmeseddelen i urna, også når det blir stortingsvalg.