Kan ovarennet i Lysgårdsbakkene bli slik?

KAN BLI FRAMTIDA: Slik presenterer nrk.no den polske ideen til framtidad ovarenn i skihopp.

KAN BLI FRAMTIDA: Slik presenterer nrk.no den polske ideen til framtidad ovarenn i skihopp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LILLEHAMMER: NRKs ekspertkommentator og tidligere hopper i verdensklasse Johan Remen Evensen sier at en ny polsk idé til framtidas ovarenn, kan komme til å revolusjonere hoppsporten.

Ideen som nrk.no skrev om mandag, viser et hoppovarenn som en gjennomsiktig tunnel. Formålet er at det skal hindre at snø legger seg i sporet og dermed påvirker farten hopperne oppnår når de forlater hoppkanten. Dessuten skal "tunnelen" skjerme for vind, som over tid er blitt en stadig hyppigere tålmodighetsprøve i forbindelse med avvikling av hoppkonkurranser.

Mange klager i dag over at det er omtrent umulig å følge med i karaktergivningen på grunn av alle tilleggene og fratrekkene for mye vind, lite vind, oppdrift, mangel på oppdrift osv. Tidligere var det lengde og stilkarakterer alene som bestemte, uavhengig av vær og vind.

GD har forsøkt å komme i kontakt med Lillehammer Olympiaparks Asgeir Bjerke, som har Lysgårdsbakkene som ansvarsområde, for å spørre om en slik tunnelløsning er noe han ser som aktuelt i OL-bakkene i Lillehammer, men har så langt ikke lyktes å få tilbakemelding.

Til NRK sier Johan Remen Evensen dette:

– Tenker man litt videre, kan man fortsette denne tunnelen. Man kan gjøre den enda større og bygge inn hele hoppbakken på en liknende måte. Da begynner vi å snakke om noe som kan være med å løse problemet for hoppsporten.

Artikkeltags