Det var 16 år gamle Kari Krogstad fra Skjåk som omkom etter traktorulykken forrige uke. Hun var avgangselev ved Skjåk barne- og ungdomsskole.

Snill og omtenksom

Kari Krogstad etterlater seg en tvillingbror, en storebror, mor og far og to bestemødre. Hun var en høyt skattet og aktiv tenåring.

– Hun drev mye med både ski og friidrett og hun vil bli husket som snill og omtenksom overfor alle, sier familiens talsperson Ola Aaboen til GD.

Til høsten skulle hun begynne på allmennfag på videregående i Lom.

Familien og Kari kjente mange i bygda, og sambygdingene har stilt seg bak familien etter den tragiske hendelsen.

– Familien er utrolig takknemlige for all støtten de har fått både fra bygdefolket og fra St. Olavs hospital i Trondheim, sier Aaboen.

Han er jentas onkel og forteller at familien har det tungt.

– Det er en helt forferdelig situasjon å miste datteren sin så ung. Heldigvis har de et godt nettverk rundt seg med familie og bekjente som stiller opp og står bak dem, sier han.

Det er ikke fastsatt dato for begravelsen.

Nabo kom til

Kari Krogstad var på veg til sommerjobben sin i Aktiv i Lom da ulykken skjedde.

Politiet jobber fortsatt med å finne årsaken til ulykken, og venter på mer informasjon fra de krimtekniske undersøkelsene.

– Vi vil gjerne høre fra folk som har kjørt eller oppholdt seg langs veien, og som kan ha sett eller hørt noe, sier Jørn Morten Sletta, fungerende lensmann i Nord-Gudbrandsdalen.

Det var en nabo som først oppdaget ulykken, som skal ha skjedd uten noen direkte vitner. Flere kom til for å få henne løs, og det ble igangsatt livreddende førstehjelp.

– Ble hun oppdaget ganske med en gang etter ulykken?

– Det vet vi ikke, uttalte politiet på stedet.

16-åringen ble etter hvert fløyet til St. Olavs hospital, hvor hun lørdag døde av skadene hun pådro seg.