Kinosjefen vil samle folk til strikkekino: – Forventer over 100 i salen

Clarissa Bergh, kinosjef i Lillehammer

Clarissa Bergh, kinosjef i Lillehammer Foto:

Kinosjef Clarissa Bergh tester stadig ut nye konsepter på Lillehammer kino, og nå inviterer hun til strikkekino som et nytt konsept.

DEL

– Det springer ut fra at jeg har fått spredte ønsker fra personer som er strikkeinteresserte. De har fanget opp at det har blitt gjort andre steder i landet, så jeg har sjekket litt rundt med kolleger i bransjen. Da fant jeg fort ut at strikkekino er en hyggelig greie. Så da blir det kino med litt lys i salen, hvor man strikker, ser en hyggelig film, og hvor det er lov å tiske og hviske litt, sier kinosjef Clarissa Bergh, som legger til at publikumet i Lillehammer er veldig engasjerte.

Konseptet vil bli testet ut få dager etter premiere på filmen Downton Abbey, som kommer til det store lerretet fredag 13. september. Strikketøy og annet håndarbeid kan derfor tas med til kinoen neste mandag, hvor samme film spilles av, ifølge kinosjefen.

Stor interesse

– Det har vært enorm interesse rundt Downton Abbey, og det er jo den perfekte filmen å invitere strikkeglade personer til. Vi får se om dette kan gjøres regelmessig og om det blir en fast gang i måneden, men så langt har interessen vært god, sier kinosjefen.

Det er et titalls personer som allerede har skaffet seg billett til det nye konseptet, skal vi tro Bergh.

– Halve salen er nå solgt. Det er ikke den største salen, men dette er ganske bra med tanke på at arrangementet er en uke fram i tid. Ut fra tallene så langt, forventer jeg en full sal og at det kommer over 100 stykker.

Vil skape en møteplass

Etter at hun tiltrådte som kinosjef i 2018, har Bergh invitert til utendørskino i Lystgårdsbakken og på Hunderfossen, i tillegg til å arrangere boblende Afternoon Tea før filmvisninger i kinolokalene. Det handler ikke kun om å tilby publikum et variert program, men også å skape en møteplass der folk kan samles, ifølge Bergh.

– Kinoen er en fin arena for å samle folk. Det jeg bet meg merke i da jeg startet som kinosjef, var at folk løper inn rett før filmen begynner og rett ut igjen etterpå. Det blir generelt færre og færre møteplasser i samfunnet fordi vi gjør stadig mer hjemmefra. Så da prøver vi ganske ofte å gjøre ting som gjør at flere vil komme hit for å møte andre, sier Bergh.

Artikkeltags