Kirkebrannen på Dombås var trolig påsatt

Dombås kyrkje brant natt til torsdag 20. februar.

Dombås kyrkje brant natt til torsdag 20. februar. Foto:

Brannen i Dombås kirke var trolig påsatt. Det melder politiet i Innlandet i en pressemelding fredag.

DEL

De skriver at undersøkelser som er foretatt så langt gir politiet grunn til å mistenke at brannen i Dombås kirke er påsatt, og at en elektrisk årsak kan utelukkes. Brannen i Dombås kirke skjedde natt til torsdag 20. februar.

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet kommentere hva som er gjort av funn som tyder på at brannen er påsatt. De skriver at dette er noe de vil komme tilbake til på et senere tidspunkt.

– At brannen kunne være påsatt, er alltid en av hypotesene politiet har i en slik sak. Det er flere ting som gjør at vi de siste dagene er blitt temmelig sikre på at brannen er påsatt. Men vi har ikke trukket en endelig konklusjon, understreker Tor Kallmyr, politifaglig etterforskningsleder hos Kripos.

Han bistår lokalt politi i saken.

Ingen mistenkt

Så langt er ingen personer mistenkt i saken.

Politiet ber på nytt om tips i saken, og ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området Dombås sentrum og kirken natt til torsdag 20. februar i tidsrommet 02:00 til 04:00.

– Vi ønsker tips om observasjoner. Men også om annen informasjon som kan være relevant for oss, sier Kallmyr som ber folk om ikke å nøle med å ta kontakt.

– La det være opp til politiet å avgjøre om informasjonen er relevant eller ikke, sier han.

Person observert 2. januar - politiet ønsker tips

Politiet skriver også at de har opplysninger om at det var en person på kirkegården natt til torsdag 02. januar rundt klokken 00:30, og de ønsker at denne personen tar kontakt med politiet.

Etterforskningen er ikke ferdig og politiet venter på ferdige resultater og konklusjoner fra en lang rekke undersøkelser som er gjort og som skal gjøres.

– Både tekniske og taktiske undersøkelser fortsetter med samme styrke, og en lang rekke etterforskningstrinn skal gjennomføres videre. I all hovedsak går etterforskningen videre i og ved Dombås, og publikum vil nok se politifolk i arbeid der, sier Kallmyr.

Kripos bistår lokalt politi med operativ kriminalanalyse og andre datatekniske undersøkelser og med kriminalteknikere.

Artikkeltags