På fredagens trening var Vinstra-gutten rasket av de norske gutta. Det tett snøvær i Åre, hvilket medførte at det ikke lot seg å kjøre utfor fra toppen av traseen. I stedet ble starten flyttet ned til der super-G-rennene startet.

Fra Super-G-starten

Slik kan det også bli lørdag når Aksel Lund Svindal skal avslutte sin innholdsrike karriere, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Fredag lot det seg kun gjøre å avvikle mennenes planlagte treningsomgang fra super-G-starten. Det innebærer at ingen så langt har fått trent i den øvre delen av VM-traseen.

Også torsdag ble løypa kortet ned på trening, og tirsdag ble den avlyst.

Femte raskest

I henhold til regelverket må løperne ha hatt muligheten til å trene i de delene av løypa som skal benyttes i konkurranse.

Ifølge DPA kan det være en mulighet for at arrangørene gjennomfører en kort treningsrunde i øvre del av traseen, slik at man får avviklet en full utfor, men værprognosene er ikke lovende.

Skuffende super-G innsats i VM 

På fredagens trening var for øvrig Kjetil Jansrud femte raskest av samtlige løpere. Han var 23 sekunder bak italieneren Dominik Paris, som kjørte aller raskest. Aksel Lund Svindal ble nummer 10 og Aleksander Aamodt Kilde nummer 11. (©NTB)