Nyheten om at Sinclair er lagt ut for salg kommer bare en uke etter at kommunestyret vedtok at Sinclair mistet skjenkebevilgningen og Nye Sinclair AS fikk bevilgning. Skjenkebevillingen ble enstemmig vedtatt inndratt fra 22. juni, med hjemmel i alkoholforskriften og av sakspapirene gikk det fram at virksomheten tidligere har fått 10 prikker for brudd på alkoholloven.

Eiendomsmegler i EIE Næringsmegling, Runar Bjørnerud, kan fortelle hvorfor det ærverdige vertshuset på ny legges ut for salg.

– Det legges ut for salg, fordi eierne skal flytte tilbake til Pakistan, forklarer Bjørnerud. De pakistanske eierne skal selge alle eiendommer de eier i Norge, da også Sinclair, fortsetter Bjørnerud.

Normal prisantydning

Vertshuset Sinclair ble sist solgt i februar 2021 for fire millioner kroner fra brødrene Weikle og prisantydningen nå er 4,1 millioner kroner. På spørsmål om prissettingen svarer Bjørnerud slik.

– Prisantydning er hundre tusen kroner over det de kjøpte Sinclair for og vi ser på det som en fair pris, forklarer Bjørnerud.

Vertshuset Sinclair har etter åpningen av nye E6, som ikke lenger går i gjennom Kvam, hatt en vanskelig drift grunnet mindre trafikk. Nå går Sinclair på ny en usikker tid i vente.