Politiet i Innlandet har hatt litt av hvert å jobbe med i løpet av septembernatta, med trafikale hendelser, innbrudd, slagsmål og utagerende atferd.

På E6 ved Otta rundt klokka halv tre, like ved avkjøringen til riksveg 15, kjørte en ung mann inn i midtrabatten i krysset. Med seg i bilen hadde han én passasjer.

– Ingen av dem ble skadet, men vi bestilte berging på bilen, så den fikk større skader, sier politiets operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i morgentimene søndag.

Mannen, som er i 20-årene, blir anmeldt for kjøring i påvirket tilstand, og ble framstilt lege for sikring av blodprøver.

– Det er snakk om alkoholpåvirket kjøring, sier Obstfelder.

Mannen fikk også førerkortet beslaglagt av politiet på stedet.

En snau time senere ble det ikke langt unna meldt om et slagsmål ved et serveringssted på Otta. Da politiet kom til stedet ble de involverte partene skilt av, uten at noen av de utagerende fikk alvorlige skader.

– To personer har vært involvert i slagsmålet, men ingen av dem trengte legevaktsbehandling eller behandling av helse, forteller Obstfelder.

Bakgrunnen for slagsmålet er ukjent, og politiet melder at de avventer kontakt med de involverte før de oppretter sak. Begge involverte er lokale menn i 20-årene fra kommunen.

– Om de ønsker å anmelde det, kan de gjøre det, men det er ingen sak på forholdet foreløpig, sier operasjonslederen.

De involverte ble bortvist fra sentrum fram til klokka 08.00 søndag morgen.

Slåsskamp og utagerende mann

Også på Gjøvik har det vært slagsmål utenfor et serveringssted natt til søndag, også der endte det uten alvorlige skader. De involverte er bortvist fra sentrum, og politiet er ikke kjent om de vil anmelde hverandre.

Noen timer tidligere, i samme by, ble en mann i 20-årene pågrepet etter å ha utsatt flere fornærmede for spark, kvelertak, lugging og seksuelt krenkende atferd. Mannen skal ha vært beruset.

Operasjonsleder Øyvind Bakken, sier til Oppland Arbeiderblad at tilstedeværende tok kontroll på mannen, og at hendelsen skal ha skjedd utenfor McDonalds på Mjøsstranda.

– Politiet fikk melding klokken 20.20. Vi fikk flere telefoner samtidig om at det var en slåsskamp på stedet, sier han til OA

Noen på stedet tok kontroll på mannen og la han i bakken frem til politiet ankom. Operasjonslederen opplyser at det ikke tok lang tid før politiet var på stedet.

Noen av de fornærmede har blitt anbefalt å oppsøke legevakt for sjekk.

– Den siktede er fremstilt for lege, og han er nå fremsatt i arrest hvor han vil bli til han er i stand til å forklare seg, sier Bakken.

Innbrudd

Sent lørdag kveld ble det meldt om innbrudd i et rekkehus på Kongsvinger. I huset ble det stjålet sølvtøy og smykker, og det skal ha skjedd mellom onsdag og lørdag kveld mens familien var på reise.

– Politiet fikk først melding om innbruddet i kveld. Saken vil bli oversendt til saken lokalt på Kongsvinger for videre etterforskning, sa operasjonsleder Øyvind Bakken til Glåmdalen lørdag kveld.