Politiet fikk i går melding om en bil som vinglet langs E6 mellom Gjøvik og Lillehammer. Kort tid etterpå kolliderte bilen med en annen bil på en SOS-lomme langs E6. Politiet kom raskt til stedet, og anmeldte føreren, en mann i 50-årene fra Vest-Oppland, for kjøring i påvirket tilstand uten førerkort, samt for å ha kollidert i en annen bil.

Både fører og fornærmede slapp fra sammenstøtet uten personskader.

Hardere skyts andre gang

I 14-tiden i dag gjentok historien seg. Politiet stoppet mannen i en kontroll, og fikk også denne gangen mistanke om at mannen var påvirket. Han ble tatt med til legevakt for bevissikring, og anmeldes igjen for kjøring i påvirket tilstand.

Mannen kjørte den samme bilen som i går, og denne gangen besluttet politiet å ta beslag i bilen.

– Nå er det opp til påtalemyndigheten å avgjøre hva som skal gjøres videre, forteller Bård Einar Toft hos politiets operasjonssentral.

Når politiet gjør beslag i et kjøretøy etter overtredelser av trafikkregler, eksempelvis kjøring i påvirket tilstand, kan det være flere utfall. Bilen kan besluttes inndratt en gitt periode, eller eier kan bli pålagt å selge bilen. Den blir da holdt i politiets varetekt fram til den er solgt.