Klippe, klippe, sa kjærringa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Revers, revers sier Aud Hove. Er en standhaftig nok, kan en klippe åkeren i stedet for å skjære den. Med samme egenskap kan en også nærme seg fremtiden i revers. Men retningen må alltid være mot fremtiden, ikke mot fortiden.
Jeg har avfunnet meg med at noen som er bemyndiget til det har bestemt at jeg sammen med 384 000 andre personer nå er innlendinger. Foreløpig går det bra, på ubestemt tid eller kanskje til «evig tid».
Ubestemmeligheten skyldes hovedsakelig fylkesvaraordfører Hoves stadige påminnelser, senest i HA 6. januar, om at hun og/eller Senterpartiet fremdeles ønsker en reversering av reformen. Det kan etter hvert synes som om det er mer Hoves enn Sp sitt ønske. Sjøl om det var Sp-leder Vedum som innførte revers som politisk verktøy, virker det som at han ikke lenger er nøye med å presisere at Innlandet skal reverseres til Hedmark og Oppland. Marit Arnstad forespeilet heller ikke reversering av alle reformer da hun ble valgt til å lede Sp sitt programarbeid mot 2021.

I programmer for Sp i Hedmark og Oppland for inneværende periode kan en lese; «Senterpartiet er den viktigste kraften mot at regionreformen leder til sentralisering av Hedmark og Oppland.» Formuleringen er en påstand mer enn en redegjørelse for hva Sp gikk til valg på. Kanskje mente ikke Hoves stemmegivere å gi henne mandat til å gjøre Innlandet til et forbigående illebefinnende.
Vi får håpe at det går som det oftest gjør - reformer reverseres ikke. Så er det vel slik at de fleste reformer kan forbedres. Dårligst tenkbare resultat for Innlandet er om fylkesordførerens ambisjoner skulle bli ødelagt av fylkesvaraordførerens ønsker.

Helge Lillemæhlum, Moelv

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags