I dag begraves den 16 år gamle jenta som ble knivdrept på Vinstra

DEL

Begravelsen finner sted i Sødorp kirke klokken 13, to uker etter at den tragiske hendelsen inntraff. Kirken har plass til 350 mennesker, og det er forventet at enda flere vil finne veien til kirken i dag.

Kirken har også en kirkestue hvor de kan få plass til 150 personer, og dit vil det bli overføring av bilde og lyd. I tillegg vil det stå en høyttaler utendørs.

Mange kom til Sødorp kirke for å ta farvel med 16-årige jenta.

Mange kom til Sødorp kirke for å ta farvel med 16-årige jenta. Foto:

Det er mulig å følge begravelsen fra kirkestua for de som ikke får plass i kirken.

Det er mulig å følge begravelsen fra kirkestua for de som ikke får plass i kirken. Foto:

Til NRK sier sogneprest Jens Petter Ous at begravelsen blir inne i kirka og folk kan gå forbi kista og ut. Familien blir igjen og følger så kista til gravstedet.

Nord-Fron kommune har på vegne av familien oppfordret mediene til å opptre skånsomt, og det er laget et opplegg for å ivareta medienes interesser.

En jevnaldrende gutt er varetektsfengslet og siktet for drapet på jenta. Han har kun avgitt innledende forklaring til politiet, og ønsket ikke å forklare seg da han ble fremstilt for avhør mandag.

På fredag ble det holdt minnestund på Vinstra videregående skule hvor den 16 år gamle jenta var elev. Aulaen på skolen var full. Jentas mor og storesøster var til stede, sammen med flere familiemedlemmer, medelever og lærere ved skolen. Foran dem var det satt opp et bilde av 16-åringen, med hvite roser og et tent lys.

Den 16-årige jenta fra Vinstra blir gravlagt onsdag 14. november.

Den 16-årige jenta fra Vinstra blir gravlagt onsdag 14. november. Foto:

Artikkeltags