TV2: 16-åringen erkjenner drapet på Laura Iris (16)

Vinstra  20181101.
Åstedsundersøkelsen er ferdig og politiet tar med seg bevismateriale etter at en 16 år gammel jente ble drept på Vinstra onsdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vinstra 20181101. Åstedsundersøkelsen er ferdig og politiet tar med seg bevismateriale etter at en 16 år gammel jente ble drept på Vinstra onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

16-åringen som er siktet for drap på 16 år gamle Laura Iris Haugen på Vinstra i oktober har erkjent drapet.

DEL

Det bekrefter guttens forsvarer Nora Hallén overfor TV2, som omtaler saken fredag kveld.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt sier til TV 2 at guttens forklaring langt på vei sammenfaller med det hendelsesforløpet politiet tidligere har lagt til grunn.

De to hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen og nylig begynt på samme videregående skole da drapet skjedde boligstrøket Sorperoa i Vinstra i Nord-Fron kommune. Gutten ble pågrepet på åstedet bare tolv minutter etter drapet.

I tillegg til drap er gutten siktet for grov vold etter å ha knivstukket en mannlig nabo i 50-årene i beinet. Mannen skal ha blitt stukket da han forsøkte å gripe inn. Gutten har vært varetektsfengslet på en barnevernsinstitusjon siden drapet.

Han har vært gjennom flere tilrettelagte avhør med eksperter på avhør av barn. Likevel er det først fredag denne uken, nesten tre måneder etter drapet, at han formelt har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Før drapet lastet siktede opp en rekke videoer med voldelig innhold til YouTube. Politiet har ikke kommentert videoene. De har heller ikke sagt noe om andre deler av etterforskningen.

Rettssaken skal etter planen opp for Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer 17. juni. Den er ventet å pågå i to uker.

Artikkeltags