Nord-Fron kommune avlyser flere arrangement

- Vår generelle oppfordring er at aktivitetene går som normalt, men at det må tas en vurdering i hvert enkelt tilfelle, sier ordfører Rune Støstad (i midten). Her sammen med rektor på Vinstra videregående skule, Leif Solheim (t.h), og sokneprest  Terje Elvestad.

- Vår generelle oppfordring er at aktivitetene går som normalt, men at det må tas en vurdering i hvert enkelt tilfelle, sier ordfører Rune Støstad (i midten). Her sammen med rektor på Vinstra videregående skule, Leif Solheim (t.h), og sokneprest Terje Elvestad. Foto:

Nord-Fron kommune avlyser og utsetter større arrangement i tiden framover. Fron fotball og Kvam IL har trukket flere av lagene sine fra helgens Ottacup.

DEL

– Vi har fått en del spørsmål fra lag og foreninger om arrangement og fotballtreninger. Det må bli opp til den enkelte, men vi anbefaler å gjennomføre arrangement og fotballtreninger, men åpne for å prate om det som har skjedd. Vår oppfordring er at det går som normalt, men at det tas en vurdering i hvert enkelt tilfeller, sier ordfører i Nord-Fron kommune, Rune Støstad.

Avlyser flere arrangement

Grunnen er den tragiske hendelsen som skjedde onsdag ettermiddag der en 16 år gammel jente ble drept. En jevnaldrende 16-åring er siktet for drap. Begge er hjemmehørende på Vinstra, og gikk på Vinstra videregående skole, men på ulike linjer.

– Selv kommer ikke vi til å gjennomføre større arrangement som vi står for i respekt for de berørte. Jeg har tiltro til at arrangører, samt lag og foreninger håndterer dette på en klok måte, sier Støstad.

Kulturkvelden neste fredag er utsatt til utpå nyåret.

– Bra om ting går videre som planlagt

Sogneprest i Nord-Fron, Terje Elvestad, mener det er en hårfin balansegang, men at folk kommer sammen på treninger og arrangement kan være en god ting.

– På et vis er det bra om en del ting går videre som planlagt. Folk kommer sammen, og det kan være en god ting. Det synliggjør også at vi har en framtid foran oss. Den blir ikke normal, men det skal gå videre, sier Elvestad.

Ett minutts stillhet på Ottacup

På Otta sparkes andre helga av Ottacup i gang fredag ettermiddag i klassene J17 og G16. Turneringsleder Rolv Myrum bekrefter at Fron fotball har trukket samtlige av lagene sine etter det som skjedde på Vinstra onsdag ettermiddag. Også Kvam IL har nesten trukket alle lagene sine, men ett lag vil stille. Laget til Kvam IL vil spille første kampen i turneringen i kveld.

– Det vil bli gjennomført ett minutt stillhet før kampstart, sier Myrum.

LES OGSÅ: Klart for andre helga med Otta-cup

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470 Send video

Artikkeltags