Drapssaken på Vinstra kommer opp i juni

Rettsaken mot 16-åringen fra Vinstra er berammet i slutten av juni.

Rettsaken mot 16-åringen fra Vinstra er berammet i slutten av juni. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Rettssaken mot den drapssiktede 16-åringen fra Vinstra, vil gå i tinghuset i Lillehammer i slutten av juni.

DEL

VINSTRA: Nord-Gudbrandsdal tingrett opplyser til GD at rettssaken mot 16-åringen fra Vinstra, som er siktet for drapet på en 16 år gammel jente fra Vinstra, vil komme opp i retten i uke 25 og 26. Det betyr at rettssaken trolig vil starte mandag 17. juni.

Rettssaken vil pågå i tinghuset i Lillehammer.

Varetektsfengslet

Fredag 2. november, to dager etter at den 16-årige jenta ble drept i Sorperoa på Vinstra, ble 16-åringen varetektsfengslet i to uker.

Sør-Gudbrandsdal tingrett forlenget sist fredag varetektsfengslingen av 16-åringen, med 14 dager. Han ble ilagt fortsatt delvis isolasjon, men kan få besøk av foreldre. Politiet ønsket forlenget varetektsfengsling ut fra fare for bevisforspillelse og at den siktede i saken også kan tilpasse sin forklaring til omgivelsenes og medienes omtale av saken, før det er gjort videre avhør av 16-åringen.

Politiet har vært svært sparsomme med opplysninger i saken og vil foreløpig ikke gå inn på 16-åringens forklaringer.

Samtidig fortsetter politiet å innhente informasjon fra vitner.

– Motiv er det altfor tidlig å si noe om. Vi skal ta mange avhør av siktede. Det vil nok i liten grad komme fram noe fra avhørene til offentligheten, før saken kommer opp i retten, sa politiadvokat Stine Rigmor Grimstad til GD før helga. Hun har ikke vært å nå for nye kommentarer til saken tirsdag.

GD har også prøvd å komme i kontakt med siktedes forsvarer, Nora Hallén, uten å lykkes.

Artikkeltags