Over 30 skal vitne i rettssaken etter knivdrapet på Vinstra

DEL

Mandag starter rettssaken etter knivdrapet på Vinstra 31. oktober i fjor, hvor en 16 år gammel jente ble drept av en jevnaldrende gutt.

Det er satt av to uker i retten til rettssaken som skal gå i Nord-Gudbrandsdal tingrett, men som av praktiske hensyn skal gå i tingretten på Lillehammer.

Les også: Støstad etter tilsynet: – Vi må følge bedre opp

30 vitner

Totalt over 30 ulike vitner skal forklare seg i retten, som etter innledningen mandag starter med at den fornærmede mannen som prøvde å gripe inn i hendelsen skal forklare seg. Etter den fornærmedes forklaring er resten av dag én og hele dag to i retten satt av til den tiltaltes forklaring.

Videre utover uka skal en rekke vitner forklare seg, blant annet familiemedlemmer av både den tiltalte 17-åringen og den avdøde. I tillegg skal flere øyenvitner, sakkyndige, politi, medelever og lærere vitne i rettssaken.

Den andre uka av rettssaken starter med forklaringene til fengselsbetjenter og sakkyndige som har hatt kontakt med den tiltalte forklare seg, før de rettsoppnevnte psykiatrisk sakkyndige skal vitne onsdag. 27. juni blir det trolig fri, før prosedyrene avslutter rettssaken fredag 28. juni.

Hedmark og Oppland statsadvokatembeter tok den 5. juni 2019 ut tiltale mot en 17-åring fra Vinstra for å ha drept en annen og for å ha skadet en annens kropp eller helse.

Slik lyder tiltalen

Tiltalen gjelder overtredelse av straffeloven § 275 og straffeloven § 274 første ledd. jf. § 273.

Gjerningsbeskrivelsen i tiltalen lyder slik: Onsdag 31. oktober 2018 ca. kl. 15.50, stakk tiltalte den 16 år gamle jenta gjentatte ganger med kniv i hodet, halsen, brystet/buken og ryggen. Jenta døde etter kort tid av skadene. Den da 16 år gamle gjerningsmannen stakk også en voksen mann to ganger i leggen med kniv, slik at han fikk to dype kutt som måtte behandles på sykehus.

Artikkeltags