VINSTRA: – Dette er forferdelig tragisk for dem som er rammet, for hele skolen, for Vinstra, for hele lokalmiljøet og for hele Gudbrandsdalen, sier rektor ved Vinstra videregående skule, Leif Solheim.

– Dette berører så fryktelig mange, sier han, sterkt preget.

Skolen åpnet dørene onsdag kveld for å ta imot elever og andre som ønsket å komme hit.

 

Bistår elevene

Svært mange elever samlet seg på skolen. Mange gråt. Andre var helt stille. De holdt omkring hverandre og søkte trøst hos hverandre i en svært vanskelig situasjon.

Kriseteam fra både Sør-Fron og Nord-Fron var på plass for å ta vare på elevene. Alle lærerne var innkalt til skolen, sammen med helsetjenesten og andre ansatte.

– Vi vil gi den informasjonen vi kan. Nå skal vi møtes, snakke og være her for hverandre. Vi er her for å bistå elevene, sier Anne Ringen Amundsen i kriseteamet til GD.

– Jeg er svært imponert over kriseteamet som tar så godt vare på elevene, sier ordfører Rune Støstad, som også var til stede på skolen nå i kveld.

Møtes i morgen for å være sammen

Skolen vil være åpen til klokken 23 i kveld.

Rektor Solheim sier at alle møtes til vanlig tid torsdag. Det blir ikke vanlig skoledag.

– Vi møtes for å være sammen fra morgenen av og for å snakke sammen. Vi skal ta vare på hverandre. Det er det som er viktig for både ungdom og voksne her nå, sier han.

 

Les også:

– Dette er ekstremt tragisk, sier ordfører Rune Støstad

Forsvareren: Har ikke fått snakket med siktede ennå

Nabo: Merket ingen ting før blålysene kom