Kom dere ut på flere turer

KUNNSKAP: Glade døler ut på tur. Flere bør reise, men med mer kritisk søkelys på berettigelse og resultater.

KUNNSKAP: Glade døler ut på tur. Flere bør reise, men med mer kritisk søkelys på berettigelse og resultater. Foto:

DEL

GD MENER
Reiser folkevalgte og ansatte medarbeidere i kommuner og andre offentlige etater for mye ut på tur? Kastes det bort offentlige midler som heller burde bli brukt til helse- og skoleformål?

Svaret må bli et klart nei på begge spørsmål. Men som alltid, det er ikke alltid snakk om et enten – eller. Det må stilles krav til bruk av offentlige midler. Enten midlene brukes til unødvendig deltakelse på turer eller midlene brukes til dårlig organisert eldreomsorg.

Birgitte Bay, daglig leder i Midt-Gudbrandsdal Næringsforening, har vært på delegasjonstur i Europa. Hun mener lokale medier har vært unyansert i dekningen av ressursbruken. Problemstillingen er såre enkel: Enhver offentlig ressursbruk skal kunne tåle ethvert søkelys. Er noe klanderverdig skal det påtales. Kan bruken av penger forsvares, ja, så er det slik det skal være. Berettiget.

Enhver offentlig ressursbruk skal kunne tåle ethvert søkelys

Privat næringsliv, forskning og utviklingsarbeid er ofte grunnleggende avhengig av utveksling av kompetanse og kunnskap, av ideer og erfaringer. Det er slik godt arbeid utvikles videre. Innsats i offentlig arbeid er intet unntak. Det er foruroligende hvor mange gale beslutninger som fattes lokalt, uten at kommuner trekker veksler på hvordan god drift er iverksatt i andre kommuner.

Tilsvarende er det i alt næringsarbeid. Det er oppsiktsvekkende hvordan manglende kunnskap bidrar til gal ressursbruk i mange kommuners næringsinnsats. Reiselivsutvikling inkludert.

Derfor bør kommuner og næringsråd samarbeide mer, utveksle mer og reise mer – sammen – for å få impulser til å videreutvikle vår egen region. Sitter vi stille, vet vi hvilken veg det går. Men poenget er å åpne for mer kritisk evaluering av hvem som bli med på hva, med hvilken begrunnelse og med krav til senere resultater.

Sveitstur og debattkultur

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags