(Ringsaker Blad)

For klokken 15.35 fikk nødetatene melding om brann i et kjøretøy i nordgående kjørefelt på E6 mellom Bergshøgda og Myrvoll i Furnes. Noen minutter senere begynte også tipsene å renne inn til Ringsaker Blad.

Operasjonsleder Bård Einar Hoft opplyste til Ringsaker Blad klokken 15.47 at det er en bobil som sto i full fyr. E6 ble etter hvert stengt i begge kjøreretninger.

Klokken 16.20 sier operasjonslederen at brannvesenet har slukket brannen og at politiet håper motorvegen snart er åpen for trafikk igjen.

Video: Olav Bang Imsgard

– Gjelder det også i nordgående retning?

– Det vil nok ta litt lengre tid, men vi har et håp om at E6 skal være helt åpen for normal trafikk innen relativt kort tid, svarer Hoft.

Føreren, som var alene i bobilen, kom seg ut og ringte nødetatene. Ifølge operasjonslederens opplysninger hadde ikke personen behov for tilsyn av helsepersonell og skal være fysisk uskadet.

Etter spørsmål fra RB, svarer Hoft at det er for tidlig å si noe om hvorfor det begynte å brenne i bobilen.

– Vi har ingen formening om det per nå. Vi skal snakke nærmere med føreren etter hvert, sier Hoft.

Den utbrente bobilen blir hentet av bilberger og det kan bli aktuelt med tekniske undersøkelser av vraket, i et forsøk på å avdekke brannårsaken, opplyser operasjonslederen.

Klokken 17.16 skriver politiet på Twitter at nordgående løp på E6 på tidspunktet fortsatt er stengt og at det er omkjøring via Furnesvegen for E6-trafikken nordover.

– Det utbrente kjøretøyet er i ferd med å bli fjernet, skriver politiet.

Klokken 18.42 opplyser Vegtrafikksentralen Øst at også nordgående felt er åpnet for normal trafikk.