Jeg kjenner at jeg blir ganske så provosert over kommentarfeltene etter at vi fikk ny stortingspresident. «Fri og bevare meg vel, han er utlending», «Her i landet gir vi dem det høyeste embetet, kast dem ut», « Det neste blir vel en muslimsk konge"? Altså; hva er det med folk? Har vettet tatt ferie? Jeg har selv kritisert Gharahkhani på grunn av hans uttalelser i innvandringspolitikken og syns at Arbeiderpartiet valgte feil mann til å være innvandringspolitisk talsmann. Men dette???

Skal vi snart godta at vi har et flerkulturelt samfunn? Vi har flinke folk som har litt mer melanin i kroppen enn vi blendahvite som liker å kalle oss nordmenn og «ekte norsk». Selv har jeg opprinnelig danske aner på farssiden, da er jeg vel også av innvandrerslekt?

Jeg blir sint, opprørt og mest lei meg når jeg leser slike kommentarer. For hvem er de, som setter seg til doms over andre mennesker? Som mener at vi med vår hvite hud er mer kvalifisert til å være politiker, stortingspresident eller inneha andre verv? Og hvor hadde vi vært i dag uten innvandret arbeidskraft på 70-tallet? Kong Harald sa at nordmenn kommer i flere utgaver, kan vi snart godta at vi er mennesker alle sammen, uansett farge, kjønn, legning eller opprinnelse?

Kritiser retorikk og politikk, men la hudfarge, kjønn, legning, opprinnelse etc. være det det er: En egenskap som forteller hvem vi er.

Inger Lise Gabrielsen, Lillehammer