Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen har stengt Kirkegata/Banken-krysset

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag stengte Lillehammer kommune utkjøringen fra Kirkegata nord til Banken-krysset. Det innebærer at vegfarende blir stanset av høye gjerder og må svinge venstre oppover Bankgata, uten mulighet til å komme seg ut i lyskrysset.

– Utkjøringen vil etter alt å dømme forbli avstengt fram til slutten av oktober, sier Pål Rune Ringdal. Han er prosjektleder i vann- og avløpsavdelingen i Lillehammer kommune.

– Hvorfor har dere stengt av?

– Det gjort for å videreføre det nye ledningsnettet som skal gå over skoleområdet på Hammartun. Innenfor gjerdene skal det graves et hull. Derfra blir det lagt ei rørgate under bakken til Hammartun skole for å koble rørledningene sammen.

Ringdal presiserer at entreprenøren ikke kommer til å grave grøft tvers over Banken-krysset. I stedet blir det laget ei rørgate under kjørebanen. Så i anleggsperioden får arbeidet ingen merkbare følger for biltrafikken gjennom Bankenkrysset. Med unntak for den stengte utkjøringen fra Kirkegata, altså.

– For bilene som skal gjennom Banken-krysset, tror jeg faktisk det blir bedre trafikkflyt fordi krysset får én utkjøring mindre i anleggsperioden.

– Nå starter gravingen?

I slutten av uke 38 eller starten av uke 39. Hele jobben er beregnet å ta ca. en måned, sier Ringdal.