Gå til sidens hovedinnhold

Kongeparet kommer til OL-jubileet

Artikkelen er over 2 år gammel

Kong Harald og Dronning Sonja kommer til Lillehammer lørdag 16. februar for å markere 25-årsjubileet for OL og Paralympics.

Kongeparet ankommer med Kongevognen til Lillehammer skysstasjon og vil være til stede ved et arrangement i Søndre Park før de følger Fakkelprisutdelingen. På kvelden er Kongen og Dronningen til stede ved jubileumsmiddagen, opplyser Lillehammer kommune.

- Det er stort for alle og en attraksjon for jubileet at kongeparet prioriterer å komme hit. Vi har fått signaler om at de gleder seg. OL i 1994 var jo et av de store prosjektene til kongeparet i internasjonal og nasjonal sammenheng. Detaljene for kongeparets besøk er ikke helt avklart ennå, men vi håper at de kan overbringe en hilsen til jubileet. Kanskje det kan bli mulig for aktive barn å hilse på dem under barne- og ungdomsaktivitetene i Søndre Park, sier Øyvind Pedersen, prosjektleder for OL-jubileet i Lillehammer kommune.

Lillehammer kommune og Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité med en rekke gode samarbeidspartnere har derfor gått sammen om å lage et jubileumsprogram som er lagt til helga 15.-17. februar på Lillehammer. Programmet er åpent for alle.

Fredag er det jubileumskonferanse i Maihaugsalen og utendørspremiere på filmen om polfarer Roald Amundsen.

Lørdag er det folkefest i Lillehammer sentrum, show og fyrverkeri i Lysgårdsbakkene og Fakkelpris-show i Håkons Hall.