ØYER: Storfe som løper i snøen med Fakkelmannen i bakgrunnen, ble lesernes favoritt da det ble stemt over beste foto i "Lesernes januarbilder". Det var Emmerentia Egidius Austvik (25) som stakk av med seieren. Hun er odelsjente på Kaldor gard i Øyer.

– Det er veldig gøy å vinne. Mamma sendte meg linken fra GD.no for noen dager siden. Jeg visste ikke at jeg var i finalen i det hele tatt, forteller en glad vinner.

Vinnerfotoet var ett av ti finalister GDs jury hadde valgt ut blant 2.070 innsendte bidrag til «Lesernes januarbilder».

Les også: Tok beste desemberbilder: Nå vil Maiken (6) dele premien med elgen

Emmerentia stakk av med 30 prosent av stemmene. Hakk i hæl, med 28 prosent av stemmene, fulgte Gerd Kari Moens foto av to pusekatter – og bestevenner – i vinduet.

– Det var veldig mange bra kandidater, så det var kjempegøy at så mange stemte på meg. Jeg har fått god hjelp av mamma og venner som har delt saken og stått på for å få flere til å stemme. Jeg har fått tilbakemelding på at det er et fint bilde. Det er viktig med glade dyr, sier fotovinneren, som synes hun er heldig med utsikten hjemmefra.

– Utsikten – med Fakkelmannen – gir perfekt bildemotiv.

 

– Spretne og glade når det er kaldt og fint vær

– Bildet ble tatt rett over nyttår. Da gikk jeg ned for å ta bilde av kyrne fordi det var så fint vær. De blir så spretne og glade når det er kald ute. De har vinterpels og er fluffy og fine. Da blir det alltid fine bilder, forteller Emmerentia.

Buskapen er av kjøttferasen Charolais, og går ute hele året. Kyrne kan bli opp mot 800 kilo, og oksen rundt 1.5 tonn. Men odelsjenta er dyrevant og ikke redd for å gå tett på de store kyrne.

– Jeg liker å ta bilder av dyr og spesielt kyr. Det er ikke mange som tør komme så tett innpå dem og gå innafor gjerdet.

 

Hun har fått speilreflekskamera av moren og tar så mye bilder hun kan i en travel hverdag. Hun har flere fine bilder av kyrne på sin Instagram-konto.

Vil ta over garden en dag

Emmerentia bor i dag i Stavanger, der hun tar en master i risk management og jobber deltid for Red Bull.

 

– Jeg har veldig lyst å flytte hjem til Østlandet. Det regner mye her. Men jeg tror kanskje det blir noen år i Oslo før jeg kommer tilbake til Øyer. Jeg kan tenke meg å ta over garden, men det blir nok en stund til.

Når hun kommer hjem til påske, kan hun glede seg over premien: Ti Flax-lodd og en overraskelse venter på henne.

 

Ny konkurranse i gang

Vil du dele dine bilder med GDs lesere og delta i den månedlige fotokonkurransen? Merk bildene dine #gdbilder i bildedelingstjenesten Instagram, eller laste opp bildene direkte i inneværende måneds bildeserie her.