Gå til sidens hovedinnhold

Hun tok det beste mai-bildet

Artikkelen er over 4 år gammel

Wenche Kroken fra Garmo gikk av med seieren etter at folket hadde stemt på de ti finalistene i "Lesernes maibilder".

Motivet "Katt og sommerfugl" endte opp med 23 prosent av stemmene.

– Det er artig å vinne og morsomt at folk likte bildet. Jeg var ikke klar over at jeg var finalist før folk nevnte det for meg, forteller Wenche Kroken, som er bosatt i Garmo og jobber som kokk på helseheimen i Lom.

Vinnerbildet viser en av Krokens tre pusekatter, Stor-Pissi (6), som undrer seg på hva slags skapning det er som har landa nedi vegen.

– Hun var nok borti sommerfuglen med labben noen ganger, så hun var ikke helt snill, ler Kroken, som forteller at de tre kattene er blitt mye fotografert.

Slik ble resultatet av avstemningen:

"Dilla" på fotografering

Kroken er glad i å fotografere, og tar mye bilder med både mobil og speilreflekskamera.

– Glad i å ta bilde og bruker mobil, men mest speilreflekskamera. Bruker det jeg har for hånden. Noen ganger begge deler for sammenligning, og da er det som regel speilreflekskameraet som går av med seieren.

Bildene deles på Instagram og Facebook – og på veggen på Hårloftet, en frisør- og interiørbutikk i Lom. Der har hun bilder til salgs i aluminium, på lerret og på skumplate, som er en ny type lerret, og selger en del til turister.

– Jeg bruker mest Instagram, og det blir kanskje litt mange bilder, synes jeg selv. Men slik er det når man har "dilla", ler hobbyfotografen.

Favorittmotivet er landskap og blomster.

– Det blir mye villblomster. Hageblomster er jeg ikke så interessert i, sier Kroken, som nettopp er på veg ut døra for å se etter villblomstermotiver når GD ringer.

Har vunnet før

Det er ikke første gang Kroken vinner GDs fotokonkurranse. I august 2014 vant hun med et bilde av Lomseggen. Hun har også vært med blant de ti månedlige finalistene flere ganger, og hatt bilder på GDs sisteside.

Les også: Se det beste augustbildet

Kroken får ti Flax-lodd og en overraskelse i posten.

Les også

Her er aprilfoto-vinneren

Se alle ti finalebildene her: Stem på det beste mai-bildet

Her er alle mai-bidragene:

Ny konkurranse i gang

Fikk du ikke deltatt i mai? Ny konkurranse er allerede i gang. For å delta må du merke bildene dine #gdbilder på Instagram, eller laste opp bildene dine direkte i inneværende måneds bildeserie på GD.no.