LILLEHAMMER: GDs jury valgte ut ti finalister blant 1.948 fotobidrag i «Lesernes novemberbilder». Nå har leserne stemt og valget falt på Marit Slang Stauris (29) måneskinnsbilde fra en skitur på Nordseter, som fikk 28 prosent av stemmene.

– Så artig – og ikke minst overraskende – å vinne. Jeg har aldri vunnet noe og ikke tenkt at det gikk an en gang, sier en blid vinner på telefon.

Stauri var nemlig ikke klar over at hun deltok i en fotokonkurranse da hun merket bildet sitt #gdbilder på bildedelingstjenesten Instagram.

– Jeg kjenner at jeg blir veldig stolt, sier en fornøyd vinner.

 

Her ser du de ti finalebildene: Stem på novemberfinalistene

Supermåneskinn

Bildet ble tatt under en skitur på Nordseter mens supermånen bygde seg opp først i desember.

– Jeg var på veg mot Pellestova og stoppa i en sving for å ta bilde. Det var i overkant av ti minusgrader, men føltes nok enda kaldere. Så var det et veldig sterkt lys til å være i 17-18-tida, forteller Stauri.

Stauri er fra Hundorp, men bor på Lillehammer. Der jobber hun som sykepleier på infeksjonsmedisin ved Sykehuset Innlandet, Lillehammer.

– Arbeidshverdagen er svært varierende. Noen dager har vi det veldig travelt. På vår avdeling er det bare enerom og isolat, så da er det godt å komme seg ut i frisk luft på fritiden, sier Stauri som er glad i å gå langrenn, gå på beina og jogge.

Sykepleieren bruker Sjusjøen, Nordseter og terrenget langs Mesnaelva mye. Ellers er hun veldig glad i hunder, passer hundene til folk og går tur med dem og er glad i å lese bøker og gå på konserter.

– Jeg tar en del bilder med mobilen, men det mange som ikke blir så bra, ler hun.

Mobilen fiskes som regel opp for å ta bilde når det er fint lys ute. Ellers er det mest folk og hyggeliges situasjoner som foreviges.

Les også: Hun tok beste oktoberbilde

Her er alle novemberbidragene:

Ny konkurranse i gang

Fikk du ikke deltatt i novemberkonkurransen, så kan du delta nå. Ny konkurranse for desember er allerede godt i gang. Dokumenter din desembermåned, juleforberedelser eller julefeiring, og del med GDs lesere. Bildene merkes #gdbilder på Instagram eller lastes direkte opp på GD.no.

I starten av januar velges ti nye finalister ut med sjanse til å vinne ti Flax-lodd heder og ære.