Oter ble beste leserbilde

OTER I LÅGEN: En oter knipset i Lågen i Nord-Fron ble vinnerbildet i "Lesernes februarbilder". #gdbilder. Foto: Jon Stensrud

OTER I LÅGEN: En oter knipset i Lågen i Nord-Fron ble vinnerbildet i "Lesernes februarbilder". #gdbilder. Foto: Jon Stensrud

Artikkelen er over 2 år gammel

Folket har stemt og funnet sin februarfavoritt.

DEL

Avstemningen på de ti finalebildene for februar måned er over, og det ble Jon Stensruds blinkskudd "Oter i Lågen" som stakk av med seieren. Stensrud fikk 25 prosent av stemmene, og blir belønnet med ti Flax-lodd og en overraskelse i posten.

- Dette var morosamt det, sier Jon Stensrud, som bor på Vinstra, er driftssjef på lageret på Tine Frya og har fotografering som hobby.

Han ble bitt av fotobasillen etter at han flyttet til Vinstra for mer enn ti år siden, og ble medlem i Fotoklubben Linselusa.

- Det er sosialt, lærerikt og givende og være med i en fotoklubb, sier Stensrud.

IVRIG FOTOGRAF: Jon Stensrud.

IVRIG FOTOGRAF: Jon Stensrud. Foto:

- Ryktene spres fort

Stensrud farter mye rundt på tur som hobbyfotograf.

- Det ryktes fort når det dukker opp gode fotomotiv, så jeg og flere dro ut og speida da vi fikk høre om oteren. Jeg var heldig. Jeg så den på andre sida av Lågen og fulgte med den i flere timer. Han fiska i elva, og plutselig dukka han opp like ved meg, forteller hobbyfotografen.

VELLYKKET FISKETUR: Oteren nyter fersk fisk.

VELLYKKET FISKETUR: Oteren nyter fersk fisk. Foto:

- Oter er sjelden å se, så det var en artig opplevelse.

Stensrud bruker mye av fritida på fotohobbyen.

- Når du bor oppi dalen er det masse fotomuligheter. Det er artig å ta bilder når du er ute på tur – og en bonus å komme hjem og se på bildene etterpå.

På paddejakt i Mesnalia

Naturbilder blir det mye av. Alt fra moskus på Dovrefjell til sommerfugler, ormer og blomster.

- Du blir interessert i mer undervegs. I klubben har vi eksperter som vet alt om insekter og fugler og slikt, og da blir du påvirket. ler Stensrud.

Snart skal han stå i kaldt vatn i Mesnalia for å fotografere padder.

- Jeg tar mye naturbilder, ikke bare dyr. Tenker at det er god reklame. Mange kommer hit for å ta bilder. For eksempel til Dovrefjell for å ta bilde av moskus. Deler du bildene på sosiale medier, treffer det interesserte, og er like bra som TV-reklame.

Moskusbilde til Athen

Apropos moskus. Stensrud er i disse dager aktuell med et moskusbilde på en utstilling i Athen.

Les også: Døler stiller ut foto i Athen

Moskus i stormen, heter dette flotte bildet tatt av Jon Stensrud fra Vinstra. (Foto: Jon Stensrud)

Moskus i stormen, heter dette flotte bildet tatt av Jon Stensrud fra Vinstra. (Foto: Jon Stensrud)

- Jeg er med fordi Linselusa er tilslutta Norsk Selskap for Fotografi (NSFF), som har utstilling av bilder fra årboka si i Hellas. Av en tilfeldighet er mitt moskusbilde valgt ut, men det fulgte dessverre ikke med noen tur ned dit, humrer Stensrud.

Så stjerner – knipset beste januarbilde

Laster avstemning...

Se alle februarbidragene her:

Ny konkurranse i gang

I alt var 1800 fotobidrag merket #gdbilder i februar. Fikk du ikke deltatt i februarkonkurransen? Merk bildene dine #gdbilder på Instagram og delta du også. Ny konkurranse for mars er allerede godt i gang.

Artikkeltags