Tulu og Rondane: Ænn tå de bedre kombinasjonene i min verden: Grønlandshund og Rondane. Foto: Daniel Teigøyen

Her er vinnerbildet for juli

Publisert

#GDBILDERKVAM: I starten av august valgte GDs jury ut ti finalebilder blant 2216 bidrag i fotokonkurransen «Lesernes julibilder». Nå har folk stemt og en vinner er kåret. Med hele 41 prosent av stemmene ble det Daniel Teigøyen fra Kvam som gikk av med seieren, med fotografiet av "Tulu og Rondane".

- Så artig å vinne, sier en blid stemme på telefonen. I bakgrunnen høres ivrige bjeffelyder.

- Jeg er i hundegården, forklarer han.

Og det er nettopp hund som har ført til fotoseieren.

- Bildet er fra en tur til Mysusæter inn mot Peer Gynt-hytta. Her hadde vi en halvtimes pause i lyngen for å kose oss litt, og da ble det et bilde.

Her ser du alle julifinalistene: Stem på din julifavoritt

TOK VINNERBILDET: Daniel Teigøyen og to stk. Alaskan Malamute. Bildet er fra Hovdpiggen med solnedgang over Rondablikk i bakgrunnen.

TOK VINNERBILDET: Daniel Teigøyen og to stk. Alaskan Malamute. Bildet er fra Hovdpiggen med solnedgang over Rondablikk i bakgrunnen. Foto:

- Hund for alle pengene

Teigøyen kan fortelle at all fritid og kroner går til hund. Tulu er én av Teigøyens fem hunder. Hun er Grønlandshund og sju år gammel. De fire andre er av rasen Alaskan Malamute.

- Hundekjøring er en hobby. Det er koselig å nyte naturen sammen med bikkjene. Om sommeren går jeg med én og én hund. Hundene er skrekkelig folkekjære og ypperlige tur- og familiehunder, så sant de får omsorg og turene sine.

Fotografering er hobby nummer to.

- Jeg er glad i å ta bilder. Det blir mye av det, men det er bare for artig. Jeg bruker bare mobiltelefonen og er ikke noen fotograf, ler han, og forteller at vinnerbildet er ett av de få han har av fronten på ei bikkje. Det blir nemlig knipset flest av bakenden deres løpende på tur. 

- Hyggelige kommentarer

- Jeg har fått mange kommentarer fra folk på bildet og finaleplassen. Folk sier det er et fint bilde, og at de har stemt på meg. Det er artig å høre og hyggelig at folk liker bildene jeg tar. Og særlig morsomt er det at folk liker Tulu, som er den eldste bikkja jeg har, og lederen i flokken.

Teigøyen er fra Kvam og jobber som assistent i et bofellesskap på Vinstra. Han får ti Flax-lodd og en overraskelse tilsendt i posten.

Ny konkurranse i gang

Fikk du ikke deltatt i konkurransen, så er ny konkurranse for august allerede godt i gang. For å delta merker du fotografiene dine #gdbilder på Instagram, eller laster opp bildene direkte i bildeserien for august her på GD.no.

Her er alle leserbildene for juli:

Artikkeltags